Μήνυση Παπαδόγιαννη: Έριξαν δακρυγόνα με ευθεία βολή στα κεφάλια μας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μήνυση Παπαδόγιαννη: Έριξαν δακρυγόνα με ευθεία βολή στα κεφάλια μας

14:05 | 11/5/16
mhnysh-papadogiannh-eriksan-dakrygona-me-eytheia-volh-sta-kefalia-mas

Ζητεί τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων και των επικεφαλής τους οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Ασφαλιστικό

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκαν στελέχη της ΛΑΕ, ανάμεσά τους ο Παν. Λαφαζάνης και ο Δημ. Σαραφιανός, καθώς το μέλος του κόμματος Σόφη Παπαδόγιαννη  κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού αλλά και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Αιτία ειναι η επίθεση που δέχτηκε, όπως ισχυρίζεται, από άνδρες των ΜΑΤ την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά του Ασφαλιστικού στην  πλατεία Συντάγματος.

Με τη μήνυση ζητεί τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων και των επικεφαλής τους οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Η μηνύτρια αναφέρει ότι οι μηνυόμενοι έχουν τελέσει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με την επιβαρυντική περίσταση, όπως υπογραμμίζει, ότι το αδίκημα τελέστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Κατηγορεί δε, τους φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναφέρει ανάμεσα σε άλλα πως εκείνη την ημέρα οι αστυνομικοί «με προφανή σκοπό την διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους δεν δίστασαν να ρίψουν ασφυξιογόνα βλήματα , δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και μάλιστα με ρίψη βολών στο ύψος των κεφαλιών των διαδηλωτών». Τονίζει ,επίσης, ότι οι ρίψεις έγιναν «με άμεσο δόλο τουλάχιστον πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ενδεχόμενο δόλο ανθρωποκτονίας».

Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε η κ. Παπαδόγιαννη, καταγράφεται πως εάν εντελώς τυχαία δεν είχε στρέψει το πρόσωπο της προς αντίθετη κατεύθυνση η βολή θα την έβρισκε «στο πρόσωπο ή σε άλλο μαλακό σημείο του κεφαλιού γεγονός που θα μπορούσε να μου προκαλέσει θανατηφόρα ή σε κάθε περίπτωση βαρεία σωματική βλάβη».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του τόνισε: «Έχει καταλυθεί κυριολεκτικά κάθε έννοια και κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Απατώνται αν πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι μπορούν με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΛΑΕ και διαδηλωτών να διασώσουν τα μνημόνια. Δεν θα διασωθούν τα μνημόνια, θα σαρωθούν από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Την Κυριακή το βράδυ ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, όλοι εκεί για μια μεγάλη ολονυχτία».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΛΑΕ Δημήτρης Σαραφιανός δήλωσε τα εξής: «Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων πηγαίνει χεράκι-χεράκι και ροπαλάκι- ροπαλάκι με την καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Η μήνυση αυτή κατατίθεται γιατί αυτό το άγος της ρίψης επικίνδυνων χημικών στις διαδηλώσεις πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μας φοβίζουν».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών