ΝΔ: Αφήνει τους φόρους στο ΣΥΡΙΖΑ και κρατά τις μεταρρυθμίσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Αφήνει τους φόρους στο ΣΥΡΙΖΑ και κρατά τις μεταρρυθμίσεις

09:59 | 18/5/16
nd-afhnei-toys-foroys-sto-syriza-kai-krata-tis-metarrythmiseis

Καταψηφίζουμε τα υφεσιακά μέτρα αλλά δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση το μήνυμα της ΝΔ - Χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Νews247 ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να ψηφίσει το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Δια στόματος του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα από ευρωπαϊκό έδαφος επιβεβαιώνει η ΝΔ ότι έχει διάθεση να ψηφίσει τις διατάξεις που αφορούν στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων  αλλά και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια που περιλαμβάνονται στο δεύτερο πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24. Ενώ για αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής προκειμένου να δοθεί έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από το Παρίσι μετά τις συναντήσεις που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, τον υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζουν πως συνολικά θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ωστόσο δηλώνουν θετικοί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν τις ρυθμίσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια. Όπως σημειώνουν, θα περιμένουν να πάρουν πρώτα το νομοσχέδιο στα χέρια τους και να δουν τις συγκεκριμένες διατάξεις και διατυπώσεις πριν καταλήξουν.

Οι οριστικές αποφάσεις στη Συγγρού αναμένονται σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, καθώς αύριο Πέμπτη ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Πάντως το θέμα αυτό αναμένεται να τροφοδοτήσει νέου τύπου αντιπαράθεση με την κυβέρνηση καθώς στη ΝΔ μελετούν από τώρα τη γραμμή άμυνας προκειμένου να απαντήσουν στην κυβέρνηση η οποία κάνει λόγο για στροφή στην αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ.

Οι πρώτες αντιδράσεις της Συγγρού δείχνουν και από τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στο Παρίσι ότι η ΝΔ θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση, ταυτόχρονα θα επιμείνει στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει σε πολιτικές αποκρατικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών και ως εκ τούτου ακόμα και αν φέρνει τέτοια μέτρα δεν έχει τη βούληση και την ικανότητα να τα εφαρμόσει.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών