Βενιζέλος: Στα σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι με το νόμισμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βενιζέλος: Στα σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι με το νόμισμα

18:32 | 8/5/16
venizelos-sta-senaria-toy-syriza-to-paixnidi-me-to-nomisma

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ρίχνει όλη την ευθύνη στο ΔΝΤ αλλά στην ουσία αποτελεί «το καλό παιδί των ευρωπαίων»

Παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμισμα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη περιλαμβάνεται πιθανώς στα σενάρια της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε τρία σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το πρώτο αφορά την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου με «μέτρα και άλλα μέτρα», το δεύτερο την παραμονή στην εξουσία «βλέποντας και κάνοντας» και το τρίτο σε παιχνίδια με το νόμισμα. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, όμως, το τρίτο αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι το επικρατέστερο. «Θέλετε να παίξετε και πάλι “εν ου παικτοίς” ρίχνοντας την ευθύνη στους “κακούς εταίρους”, στο ΔΝΤ και τον Σόιμπλε. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι με το νόμισμα» είπε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει κάτι τέτοιο. Προειδοποίησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι ακόμη και αν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα αποφύγει την κρίση. «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όταν κάνουν εκλογές. Πέφτουν υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής» είπε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διχάζει την κυβέρνηση σε ψευτοταξική βάση και ταυτόχρονα «παίζει το καλό παιδί των ευρωπαίων πιστωτών». Νωρίτερα, πάντως, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι μπλέχτηκε «με ανόητο και ζημιογόνο» τρόπο στην υπόθεση των υποκλοπών των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου. 

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών