Βούτσης: Δεν είμαστε ευτυχείς που το μεταναστευτικό μεταφέρθηκε στην Ιταλία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βούτσης: Δεν είμαστε ευτυχείς που το μεταναστευτικό μεταφέρθηκε στην Ιταλία

16:40 | 30/5/16
voutshs-den-eimaste-eytyxeis-poy-to-metanasteytiko-metaferthhke-sthn-italia

«Ο κόσμος πνίγεται λίγο πιο πέρα», «αισθανόμαστε το άγος» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κάλεσε όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν

Μήνυμα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να επιδείξουν αλληλεγγύη και να συμβιβαστούν με την ιδέα της φιλοξενίας εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην ευρωπαϊκή ήπειρο έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας σε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετείχε σε ad hoc συνεδρίαση στη Βουλή των Ελλήνων για το προσφυγικό.

«Δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι και δεν είμαι καθόλου ευτυχής που εδώ και κάποιες βδομάδες δεν υπάρχουν ροές προς τα ελληνικά νησιά αλλά ο κόσμος πνίγεται πιο πέρα στη Μεσόγειο στα παράλια της Ιταλίας και Λιβύης» είπε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στο δράμα των προσφύγων. «Καθημερινά αισθανόμαστε το άγος των εκατοντάδων ανθρώπων που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Απλώς άλλαξε η ροή και ο δρόμος» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε, μάλιστα, ότι η Ευρώπη στο σύνολό της θα πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος των σοβαρών ευθυνών που ενυπάρχουν στον αναπτυγμένο κόσμο για την «παράταση του καθεστώτος γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική». Κάλεσε, μάλιστα, την Ευρώπη να συμβιβαστεί με την ιδέα της φιλοξενίας αλλά και της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από αυτές τις ροές στην παρούσα φάση. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να στήνονται φραγμοί στα σύνορα ή «καινούργια τείχη». Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό κάποιες χώρες να καταθέτουν αλληλεγγύη τους και κάποιες άλλες από την ΕΕ να μην συμβάλλουν. «Πρέπει να αντιληφθούμε από κοινού το βάθος του προβλήματος» τόνισε.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών