Ακράτα: Έκκληση για βοήθεια στην οικογένεια 2χρονου παιδιού με λευχαιμία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ακράτα: Έκκληση για βοήθεια στην οικογένεια 2χρονου παιδιού με λευχαιμία

19:29 | 18/6/16
akrata-ekklhsh-gia-bohtheia-sthn-oikogeneia-2xronou-paidiou-me-leuxaimia

"Aγωνίζoμαι να μείνω άνθρωπoς. Kαι αυτό είναι η κoρυφαία πoλιτική μάχη" (Xρόνης Mίσσιος) - Η πραγματική αγάπη και φιλανθρωπία δεν είναι όταν αυτή χτυπά τήν πόρτα μας, απλώνοντας το αδυναμό της χέρι, αλλά όταν εμείς την ασκούμε και τη διακινούμε πρώτοι, χωρίς ανταπόδοση, χωρίς υποκρισία και ιδιοτέλεια

Είναι η μόνη δύναμη που κυλά μαζί με το αίμα στίς φλέβες μας, αντιδρώντας στο θάνατο, στην αρρώστια, στον πόλεμο, στον ωχαδερφισμό, στην εξουσία.

Είναι η μοναδική γέφυρα που θα μας περάσει από τις σκυθρωπές πολιτείες της τυραννίας τού "Εγώ", του shoping therapy και της αυτοκαταστροφικής κατανάλωσης, του μικρόκοσμου της "προσωπικής ευτυχίας και καριέρας", απέναντι, στις ανθρώπινες πολιτείες του λιτού κοινοτικού βίου και τής ανάπτυξης της συλλογικότητας!

Κι όμως, αυτή η δύναμη τείνει να εξαφανιστεί σήμερα, σαν "προϊστορικός Δεινόσαυρος", γιατί ακριβώς απουσιάζει τό κοινωνικό παράδειγμα του καθενός από εμάς, που θα κάνει την αρχή των μακροπρόθεσμων αλλαγών, για μια καλύτερη κοινωνία σε βάθος χρόνου, απελευθερωμένη από βαρβαρότητες που κινούν οι ιδεοληψίες και οι δογματισμοί τών παντός είδους φιλοεξουσιαστικών κύκλων και μορφωμάτων!

Αυτό το καθημερινό κοινωνικό παράδειγμα, που ανοίγει το δρόμο στις δομές, στους θεσμούς και στους δεσμούς μιας ανθρώπινης κοινότητας, έρχεται σε αυτή τη δύσκολη και ακραία γι' αυτόν στιγμή (στο ξεκίνημα τής ζωής του...) και αναζητά απεγνωσμένα ο 2χρονος Κωνσταντίνος Μαλλής, από τήν Ακράτα, εγγονάκι καθαρίστριας στην Πάτρα, ο οποίος είχε τήν ατυχία να διαγνωστεί με λευχαιμία και νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ".

Ο πατέρας του είναι άνεργος και η οικογένειά του ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, αδυνατώντας ν' ανταποκριθεί οικονομικά στο (εξωνοσοκομειακό) κόστος διαχείρισης των αυξημένων αναγκών, που απαιτεί η ξαφνική ανατροπή της υγείας του παιδιού τους!

Ο μικρός Κώστας, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της χημειοθεραπείας, χρειάζεται άμεσα μονάδες αιμοπεταλίων, όπως απαιτείται σε αυτές τις ανατροπές που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα.

Ας περάσουμε στη δράση το κοινωνικό παράδειγμα της αλληλεγγύης στο μικρό Κώστα, γιατί αυτό είναι το "πτυχίο" μας και η "βαριά μας κληρονομιά", που θα αφήσουμε στό παιδί που γεννιέται, την ώρα που εμείς γινόμαστε χώμα, νερό και αέρας....

Δεν είμαστε "αιώνιοι", ούτε έχουμε δικαίωμα να παραμένουμε "αιώνια" αδιάφοροι!!!

Μην περιμένουμε σημαντικές αλλαγές, αν πέφτουμε σε αντιφάσεις με τις ιδέες μας, αν δεν δίνουμε καθημερινές "μάχες", με μπροστάρη την προσωπική μας στάση και τον τρόπο ζωή μας! Με το δικό μας αποτύπωμα ν' αποτελεί παράδειγμα στο σκοτάδι της απάθειας και του ατομικισμού, με "λιγότερα συνθήματα και περισσότερη δουλειά"!

Γιατί, "...άν γλιτώσει τό παιδί, υπάρχει ελπίδα"!

Γιατί, στα μάτια του Κώστα θέλουμε να βλέπουμε τόν ήλιο να σηκώνεται το πρωινό και τον ουρανό στ' άστρα την νύχτα....

Γι' αυτό, μην αργείτε, τρέξτε σε βοήθεια του μικρού Κώστα Μαλλή, είναι η σπορά του μέλλοντος και μια ευκαιρία να γίνει πράσινη και εύφορη ξανά η καμένη και άγονη γη!.....

Ο Κώστας δέν είναι μόνος του! Έχει δίπλα του όλους και όλες μας, ΕΜΕΙΣ είμαστε η αλυσίδα και το γρανάζι που θα κάνει να χαμογελάσει ξανά η Ιστορία, στην πράξη!!!!!

Για αιμοπετάλια και αίμα στο μικρό Κωνσταντίνο απευθυνθείτε στην Αιμοδοσία Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", Γουδί, τηλ.210-7452036 (πρωϊνές ώρες)

Γεώργιος Μαλλής (επικοινωνία)-6945871709

Παράκαμψη της τραπεζικής γραφειοκρατίας

Επειδή, για γραφειοκρατικούς λόγους, οι Τράπεζες αποφάσισαν να σφραγίσουν τους δύο λογαριασμούς οι οποίοι είχαν δοθεί απο την οικογένεια για την ενίσχυσή της α/Εurobank 0026-0435-69-0200109087 (Γεώργιος Μαλλής)

και β/Εθνικη τράπεζα 299/603257-50, στο εξής καλούνται οι πολίτες που θέλουν να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά έναν άνεργο πατέρα, μια μητέρα "εργαζόμενη" στην Ακράτα, που έχει πάρει "άδεια" άνευ αποδοχών για 9 μήνες, λόγω της υγείας του μικρού Κωνσταντίνου και είναι άγνωστο το εργασιακό της μέλλον και επιστροφή στην πρώην θέση της, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", που υποστηρίζει και αγκαλιάζει όλη αυτή την κίνηση αλληλεγγύης στην οικογένεια Μαλλή, για να αντιμετωπίσει με περισσότερη αισιοδοξία και δύναμη τη λευχαιμία τού δίχρονου παιδιού τους

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του συλλόγου «Φίλων του ρ/σ Στο Κόκκινο», στους οποίους μπορείτε να καταθέσετε το όποιο ποσό θέλετε, για την ενίσχυση της οικογένειας Μαλλή, είναι οι εξής:

- Εθνική Τράπεζα

Λογαριασμός: 265/001038-38

IBAN: GR7001102650000026500103838

ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Δικαιούχος: Σύλλογος Φίλων Κόκκινου

- Τράπεζα Πειραιώς

Λογαριασμός: 5237-075265-351
ΙΒΑΝ: GR9001722370005237075265351

Δικαιούχος: Σύλλογος Φίλων Κόκκινου

- Eurobank

Λογαριασμός: 0026.0206.10.0101861270

ΙΒΑΝ: GR8602602060000100101861270

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗ:17075925

Δικαιούχος: Σύλλογος Φίλων Κόκκινου

Στα σχόλια ως αιτιολογία γράφετε: Κώστας Μαλλής

Αν το πόσο που συγκεντρωθεί υπερβεί τις ανάγκες που έχει δηλώσει η οικογένεια, θα διατεθεί στο ΚΕΘΕΑ.

Απαραίτητη διευκρίνιση: H οικονομική ενίσχυση αποβλέπει ΜΟΝΟ στην οικονομική στήριξη μιας οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα βιοπορισμού και επιβίωσης, προκαλώντας μεγαλύτερες δυσχέρειες στην ατυχή συγκυρία της περιπέτειας υγείας του παιδιού τους! Η οικονομική ενίσχυση δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το κόστος νοσηλείας, θεραπείας και παραμονής στην Ογκολογική Μονάδα, κόστος το οποίο το αναλαμβάνει και το καλύπτει το ίδιο το νοσοκομείο "Ελπίδα", όπως και σέ παρόμοιες υποθέσεις παιδιών...

Κάλεσμα στις διοικήσεις των δύο Τραπεζών

Παράλληλα, καλούνται οι διοικήσεις και τών δύο Τραπεζών να παραδώσουν τα συγκεντρωμένα χρήματα, που προέρχονται από την ευαισθησία πολιτών συμπαράστασης στην οικογένεια Μαλλή, στην οποία και μόνο ανήκουν και, αφού παραδώσουν μέχρι και τό τελευταίο ευρώ στούς δικαιούχους γονείς, τότε και μόνο τότε να κλείσουν τους λογαριασμούς.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών