16:11 | 10/6/16
Ο Μαυρίκος φέρεται να μην είχε πλέον χρήματα για να πληρώνει σωματοφύλακα
Στο μικροσκόπιο του ανακριτή διαφθοράς βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζικού Ιδρύματος και μιας ΔΕΚΟ προκειμένου να ερευνηθεί αν εμπλέκονται, ποινικά, σχετικά με τη χορήγηση υπέρογκων ποσών που δόθηκαν για διαφημιστικές δαπάνες.
Οι συγκεκριμένες διαφημιστικές δαπάνες, οι οποίες καταγράφονται σε έκθεση που έφτασε στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των εκβιασμών με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Μαυρίκο, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει χέρια η δικογραφία. Έτσι , η υπόθεση έφυγε από τον 1ο τακτικό ανακριτή και ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς ενώ παράλληλα ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50.
Η βεντάλια της έρευνας δεν αποκλείεται να ανοίξει και σε άλλα ιδρύματα και οργανισμούς τα οποία δεν περιλαμβάνονται, μέχρι τώρα, στην επίμαχη δικογραφία που αφορά την υπόθεση των εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.
Άλλωστε, αρμόδιες πηγές έλεγαν πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα καθώς μπορεί να προκύψουν και νέα στοιχεία . Είναι ενδεικτικό πως στην έκθεση με τις διαφημιστικές δαπάνες, που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, τα ποσά που αναφέρονται και αφορούν την συγκεκριμένη τράπεζα αλλά και τη ΔΕΚΟ είναι δυσανάλογα μεγάλα συγκριτικά με άλλα τραπεζικά Ιδρύματα και Οργανισμούς.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως στον ανακριτή έχει φτάσει μια ακόμη καταγγελία από άλλη ΔΕΚΟ η οποία ενδεχομένως να έφερνε και πάλι στην Ευελπίδων τον Π. Μαυρίκο και τους συγκατηγορουμένους του για συμπληρωματική απολογία.
Το επόμενο βήμα του δικαστικού λειτουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η άρση τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για μια κίνηση που όπως όλα δείχνουν θα γίνει πριν φύγουν από το ανακριτικό γραφείο νέες κλήσεις σε απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
Ήδη, στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για τα αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας τελεσθείσα από υπαίτιο προς υπάλληλο για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 150.000 ευρώ, με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50). Οι αξιόποινες πράξεις αφορούσαν τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και δυο δημοσιογράφους.
Πάντως, η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου συνεχίζονται με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία περίοδο ο εκδότης δεν είχε σωματοφύλακα καθώς δεν είχε πλέον την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει.
Σχετικές ετικέτες:εκβιασμόςΚοινωνίακύκλωμα εκβιαστώνΜαυρίκος Παναγιώτηςφωτιά
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων