Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα

15:58 | 20/6/16
giounker-h-eyrwzwnh-den-tha-htan-oloklhrwmenh-xwris-thn-ellada

"Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε - Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα" - Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό

"Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα", τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Euronews", στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, και στην οποία μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων:

"Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα".

Επίσης, αναφέρθηκε στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ και τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας, γνωστοποιεί στην ιστοσελίδα του ο σταθμός και σημειώνει ότι η συνέντευξη θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ θα μεταβεί στις 11.00 πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τρίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ προς τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Την αναγκαιότητα η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος να συνοδευτεί από κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν θα επισημάνει ο ΣΕΒ στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της παρουσίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην γενική συνέλευσης του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα ο ΣΕΒ προτείνει:

1. Τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

2. Τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή.

3. Την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).


Ο ΣΕΒ χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, "όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις (…), αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών