Μητσοτάκης κατά λαϊκισμού στην Ευρώπη με το βλέμμα στον Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης κατά λαϊκισμού στην Ευρώπη με το βλέμμα στον Τσίπρα

10:10 | 30/6/16
mhtsotakhs-kata-laikismou-sthn-eyrwph-me-to-vlemma-ston-tsipra

Η εσωτερική πολιτική διάσταση της γραμμής της ΝΔ για το πέρασμα στη «μετά-λαϊκισμό» εποχή για την ΕΕ

Αποδέκτες στο εσωτερικό της χώρας έχει το πολιτικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ευρώπη, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε στις Βρυξέλλες κατά την ομιλία του στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.

Στη ΝΔ συνδέουν εμμέσως πλην σαφώς τα φαινόμενα αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πολιτικές δυνάμεις που στα χρόνια της κρίσης κέρδισαν έδαφος έναντι των άλλοτε κυρίαρχων παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ότι «το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό», καθώς όπως είπε, «ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το μήνυμα της Συγγρού, ουσιαστικά είναι πως ο «λαϊκισμός» είναι ο συνδετικός κρίκος πολιτικών δυνάμεων που μπορεί να εκτείνονται από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το κόμμα του Φάρατζ στη Βρετανία. Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει πως το αντίδοτο για την επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού οράματος είναι μια «νέα Συμφωνία Αλήθειας» της Ευρώπης με τους πολίτες.

Μέσω αυτής της γραμμής η ΝΔ επιχειρεί πάνω στα νέα πολιτικά δεδομένα και τον αντίχτυπο που Brexit να επανατοποθετήσει τις διαχωριστική γραμμή με το ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, προτάσσοντας την ανάγκη της ήττας των «λαϊκιστικών» δυνάμεων στο εσωτερικό κάθε κράτους μέλους της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί το «σοκ» και η αβεβαιότητα που δημιουργούν για το μέλλον της ΕΕ οι τελευταίες εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως αντιμετώπισε η Συγγρού τη νίκη του ομοϊδεάτη της Ραχόι στην Ισπανία, αλλά και πως θέλησε να αναδείξει τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα αναφορικά με τη στάση από τη μια μεριά του κ. Τσίπρα και από την άλλη του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Καμμένου τον οποίο η ΝΔ χαρακτηρίζει ομοϊδεάτη του Νάιτζελ Φάρατζ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών