Πάτρα: Ο «άλλος άνθρωπος» μαγείρεψε γι αυτούς που έχουν ανάγκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Ο «άλλος άνθρωπος» μαγείρεψε γι αυτούς που έχουν ανάγκη

14:47 | 26/6/16
patra-o-allos-anthrwpos-mageirepse-gi-autous-pou-exoun-anagkh

Σήμερα σε μια από τις ποιο όμορφες συναντήσεις του το φωτεινό αστέρι συνάντησε την κοινωνική κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος"

Σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της Πάτρας στην πλατεία της Αγ. Σοφίας μαζί με την παρέα του άλλου ανθρώπου τα μέλη του φωτεινού αστεριού βοήθησαν σε ένα ακόμα γεύμα ανθρωπιάς και αγάπης.

Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν.

Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.

Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μεσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, οτι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρόμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών