Αχαΐα: Απίστευτες καταστάσεις στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου εκτελούν χρέη νοσηλευτών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Απίστευτες καταστάσεις στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου εκτελούν χρέη νοσηλευτών

12:39 | 23/7/16
axaia-apisteutes-katastaseis-stis-fylakes-tou-ag-stefanou-ekteloun-xreh-noshleutwn
Καθήκοντα νοσηλευτή και γιατροί καλούνται να ασκήσουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου όπως και άλλων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίνας Ριζογιάννη και του Γιώργου Ηλιόπουλου στη εφημερίδα "Πελοπόννησος".

«Στην πλειοψηφία των καταστημάτων κράτησης οι φύλακες αναγκάζονται να εκτελούν χρέη νοσηλευτή, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό» υπογραμμίζει η Ενωση Νοσηλευτών και εξηγεί:

«Η εξυπηρέτηση όλων των κρατουμένων σε 24ωρη βάση από νοσηλευτές είναι αδύνατη, ιδίως κατά τη νύχτα, όπου σε κάποιες φυλακές συμβαίνει να μην υπάρχει καν νοσηλευτής και φύλακες να καλούνται να προβούν σε επείγουσες νοσηλευτικές πράξεις ή ακόμα και σε ιατρική διάγνωση της κατάστασης, με όσους κινδύνους αυτή η πρακτική συνεπάγεται, ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή. Πιθανό είναι δε, αυτή η έλλειψη να γίνει αντικείμενο ''εκμετάλλευσης'' από κρατούμενους που θα προσποιηθούν τους ασθενείς με σκοπό την απόδραση».

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών