Αχαΐα: Έκοψαν αρωγές για σεισμοπαθείς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Έκοψαν αρωγές για σεισμοπαθείς

10:07 | 19/7/16
axaia-ekopsan-arwges-gia-seismopatheis
Άκρη δεν μπορεί να βγάλει ο Δήμος Αιγίου με μια εξέλιξη… που αν και νόμιμη, μόνο «λογική» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Υποδομών κι Εσωτερικών, απέρριψαν τις αιτήσεις ενίσχυσης σεισμοπαθών του 2014, με το αιτιολογικό της έλλειψης φορολογικής ενημερότητας.

Οι προσπάθειες τόσο της αντιδημάρχου κοινωνικής πρόνοιας- πολιτικής προστασίας Βασιλικής Ψυχράμη όσο και του ιδίου του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου έπεσαν στο κενό, με το θέμα όμως να μην εγκαταλείπεται, έως ότου πεισθεί η Πολιτεία για την άδικη μεταχείριση ιδιοκτητών ή ενοικιαστών σπιτιών που υπέστησαν βλάβες από την καταστροφική επίσκεψη του εγκέλαδου.

ΤΟ ΠΟΣΟ

Αν και ο τελικός αριθμός των «προβληματικών» δικαιούχων βοηθητικών επιδομάτων από το κράτος δεν είναι μεγάλος, τα ποσά που αυτό τώρα τους αρνείται δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού συνολικά ίσως να ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

Κατά μέσο όρο υπολογίζεται σε χρηματική απώλεια 2.000 ευρώ ανά άτομο, επί συνόλου οκτώ σεισμοπαθών, που όταν τα χρήματα -αν και πολύ καθυστερημένα- έφθασαν στον Δήμο και πήγαν να τα εισπράξουν, βρέθηκαν να μην διαθέτουν την αναγκαία από το νόμο φορολογική ενημερότητα, λόγω κάποιων χρεών τους προς το δημόσιο. Σε πολλούς απ' αυτούς μάλιστα είχε καταλογιστεί βοήθημα έως και 4.500 ευρώ!

Το κονδύλι που χορηγήθηκε ήταν ύψους 465.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως βρέθηκε στο περιθώριο μια ισχνή μειοψηφία, τα χρήματα της οποίας δεν επεστράφησαν αλλά κρατούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες, με την προσδοκία ν' αλλάξει κάτι από τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών