«Γιατροί του κόσμου»: Εκστρατεία φροντίδας για τα προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Γιατροί του κόσμου»: Εκστρατεία φροντίδας για τα προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας

12:28 | 29/7/16
giatroi-tou-kosmou-ekstrateia-frontidas-gia-ta-prosfygopoula-sth-myrsinh-hleias

Ένα μικρό ιατρείο έχει στηθεί στην αίθουσα που βρίσκεται αριστερά της πύλης εισόδου στο LM Village, στη Μυρσίνη

Καθημερινά από τα μέσα Ιουνίου και για τουλάχιστον έξι μήνες θα βρίσκεται εκεί ομάδα ιατρών και νοσηλευτών από την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου. Καθημερινά πρόσφυγες με τα παιδιά τους έρχονται για εξέταση ή ιατρική συμβουλή. Όταν οι γιατροί κρίνουν τα περιστατικά μεταφέρονται στα ΚΥ Βάρδας ή Γαστούνης ή και στα Νοσοκομεία.

Η εκ Πατρών παιδίατρος κ. Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου υπεύθυνη από την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, για το LM Μυρσίνης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Την περίοδο αυτή η νοσηρότητα είναι αρκετά χαμηλή για τα παιδιατρικά περιστατικά. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες ιώσεις και βακτηριακές λοιμώξεις αλλά όλα αντιμετωπίζονται. Εδώ στο ιατρείο γίνεται ο σωματομετρικός έλεγχος των παιδιών και αντιμετωπίζονται και αρκετά τραύματα, τα οποία παραπέμπονται στον ορθοπεδικό για ακτινογραφία και ορθοπεδική εκτίμηση.»

Η κ. Σεμαντά Έφη Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια της ομάδας των Γιατρών του Κόσμου για το Πολυιατρείο της Πάτρας, που βρίσκεται επίσης στο προσφυγικό κέντρο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ από τις 21 Ιουνίου και στηριζουμε το Κέντρο με ιατροκοινωνική υποστήριξη. Η ομάδα μας διαθέτει έναν παιδίατρο και έναν γιατρό ενηλίκων και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό της υποστήριξης του Κέντρο»…

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών