Λίγο πριν την υπογραφή η σύμβαση για το Ελληνικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λίγο πριν την υπογραφή η σύμβαση για το Ελληνικό

21:36 | 5/7/16
ligo-prin-thn-ypografh-h-sumvash-gia-to-ellhniko

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την υπ΄ αριθμ. 175/2016 απόφασή του, χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση, ενέκρινε το τροποποιημένο μνημόνιο κατανόησης ως νόμιμο

Τη Βουλή αναμένεται να απασχολήσει το προσεχές διάστημα η μεταβίβαση του Ελληνικού στην εταιρία LAMDA Development, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει νόμιμες τις τροποποιήσεις που έγιναν στο μνημόνιο κατανόησης (ΜοU) σχετικά με την επίμαχη συμφωνία.

Συγκεκριμένα το Ζ΄κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄αριθμ. 175/2016 απόφασή του, χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση, ενέκρινε το τροποποιημένο μνημόνιο κατανόησης ως νόμιμο. Πρόκειται για το δεύτερο προέλεγχο που πραγματοποιεί, καθώς -κατά πληροφορίες- έλαβαν χώρα κάποιες τροποποιήσεις, όπως μείωση των τετραγωνικών δόμησης και άλλα.

Επόμενο βήμα είναι η σύμβαση να περάσει από τη Βουλή για να αρχίσουν οι εργασίες και η υπογραφή της επικαιροποιημένης σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ηγείται του σχήματος το οποίο θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι η 16η Νοεμβρίου του 2016.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών