Μάχη για το σχέδιο Χ του Βαρουφάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μάχη για το σχέδιο Χ του Βαρουφάκη

10:42 | 26/7/16
maxh-gia-to-sxedio-x-toy-varoyfakh

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή, με αντικείμενο τα όσα έγιναν στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία.

Στην σημερινή συζήτηση αναμένεται, μετά τις 6 το απόγευμα, να μιλήσουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Με το αίτημα για εξεταστική, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, μέχρι την επιβολή των capital controls και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η ΝΔ καταγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου Χ από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και εν γνώσει του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και προκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την πρόταση για εξεταστική.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χθες ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ για εξεταστική γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση για την οποια, πρόσθεσε, ευθύνονται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Μάλιστα υπενθύμισε ότι η ΝΔ συναίνεσε για τη σύσταση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τώρα είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο.

"Όσες φορές μίλησε για αυτό κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη, κάτι που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. Η αναζήτησή της αλήθειας δεν θα σταματήσει", επισήμανε ο κ. Κουμουτσακος.

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του αναμένεται να εξηγήσει γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία δε θα ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική, συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με αυτή του Αντώνη Σαμαρά.

Ενδιαφέρον θα έχει και πως θα τοποθετηθούν τα υπόλοιπα κόμματα. Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη αναμένεται να στηρίξουν την πρόταση της ΝΔ, ενώ η Ένωση Κεντρώων θα την καταψηφίσει

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών