Αιγιαλεια : “Χρυσά”...σκουπίδια παραμένουν στους κάδους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αιγιαλεια : “Χρυσά”...σκουπίδια παραμένουν στους κάδους

19:16 | 14/8/16
aigialeia-xrysa-skoupidia-paramenoun-stous-kadous
Παρά τις προσπάθειες του δήμου να κρατήσει την πόλη και τα παραλιακά παραθεριστικά - τουριστικά θέρετρα καθαρά, με παράλληλη πρόνοια και σχεδιασμό γα την μακροπρόθεσμη διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι στον σχεδιασμό του δεν φαίνεται να πηγαίνει και τόσο καλά, παρότι οι αρμόδιοι γνώριζαν ότι η τρέχουσα περίοδος είναι πολύ απαιτητική.

Τόσο κάτοικοι εντός Αιγίου, όσο και καταστηματάρχες σε πολυσύχναστα σημεία των παραλίων της Αιγιάλειας , μιλούν για "αφόρητη" κατάσταση , που μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνυκτική κι επικίνδυνη για την υγεία τους, στέλνοντας μηνύματα στους υπευθύνους, για λήψη επιπλέον μέτρων, αφού ο όγκος των στερεών αποβλήτων έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Κι όμως, σε έναν δήμο που πληρώνει... 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για να μεταφέρει τα σκουπίδια σε ΧΥΤΑ της Ηπείρου και απαιτεί την καταβολή ανταποδοτικών δημοτικών τελών από τους πολίτες, όλα αυτά "πάνε στον βρόντο", όπως εύκολα διακρίνει κανείς, περιδιαβαίνοντας κεντρικά σημεία.

ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ...

Τα περισσότερα προβληματικά , στην πόλη του Αιγίου, εστιάζονται στις συνοικίες της Καλλιθέας, του Παγοποιείου, των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Αθανασίου και Διγελιωτίκων, καθώς και στο Συνοικισμό Νικ.Πλαστήρα, από τον Ιερο Ναό Αγίας Άννης μέχρι τα Ξηρολήθια.

Όπως λέει στο pelop.gr ο Π.Τ - κάτοικος της Καλλιθέας - "όχι μόνο αργούν να μαζέψουν τα σκουπίδια, αλλά κι όταν περνούν οι υπάληλοι, αδειάζουν τους κάδους στο απορριμματοφόρο, αφήνοντας στο δρόμο, στα οικόπεδα ή στα πεζοδρόμια, όσα από πριν έχουν εναποτεθεί έξω, μη χωρώντας".

Κάποιοι μάλιστα, μιλούν εκεί για χαλάρωση των δημοτικών συνεργείων, από τη λήξη της σχολικής χρονιάς, αφού μέχρι τότε η λειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου της περιοχής, κρατούσαν τα γύρω σημεία καθαρά, το ίδιο και στην ακτίνα μέχρι το Δημοτικό Στάδιο, λίγο πιο βόρεια.

ΤΗΣ....ΥΠΟΜΟΝΗΣ

Γεμάτοι κάδοι πρωί και βράδυ, δυσοσμία και κάκιστη εικόνα για τους επισκέπτες, συνθέτουν συχνά παραλιακές οδούς, με χαρακτηριστικότερες τις περιοχές Ακράτας και Σελιανιτίκων-Λόγγου, όπου το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως τα σαββατοκύριακα.

Ιδιοκτήτες εποχικών μαγαζιών εστίασης κι αναψυχής , μιλούν για "προβληματική και προσβλητική κατάσταση". Η ξενοδόχος Ν.Π , αφού παραδέχεται ότι τα πρόσφατα μέτρα του δήμου , τα Σάββατα, βελτίωσαν λίγο την κατάσταση, μεταφέρει στo pelop.gr τη δυσαρέσκεια συναδέλφων της και ενοίκων . "Οι κάδοι είναι γεμάτοι και σε ώρες που ο εκδρομέας θέλει να πάει τη βόλτα του, αλλά φευγει από την περιοχή, αφού δεν είναι δυνατόν να φάει, με τους κάδους δίπλα του"!

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Για "υπερβολές κάποιων μιλά ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας Μιχάλης Κυριακόπουλος, βάζοντας μια άλλη πτυχή του θέματος κι αποδίδοντας τα πιο πολλά παράπονα σε επαγγελματίες που δεν θέλουν καθόλου κάδους στους δρόμους, μπροστά από τα μαγαζιά τους. "Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει το χατήρι του καθενός κι ούτε να μετακινεί κάδους παράνομα. Δεν είναι έτσι και δεν είναοιμόνοι τους. Συνυπολογίζουμε και τους κατοίκους, που δεν είναι δυνατόν να περπατούν , 100 και 200 μέτρα, για να ρίξουν μια σακούλα. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, με λίγα μέσα και ελάχιστους υπαλλήλους" καταλήγει.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών