11:07 | 17/8/16
Για την ψήφο των νέων, αλλά και των γονέων τους, θα αντιπαρατεθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προ ημερησίας για την παιδεία
Στο μέτωπο της παιδείας και ειδικότερα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή επενδύει ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία για τη φθινοπωρινή αντιπολιτευτική της αντεπίθεση.Με το αίτημα για διεξαγωγη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την παιδεία, που είχε υποβάλλει την 1η Αυγούστου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σπεύσει να προλάβει την κυβέρνηση που επίσης είχε προαναγγείλει αντίστοιχη πρωτοβουλία, αλλά και να θέσει εκείνος την ατζέντα.
Η ψήφος των νέων, αλλά και των γονέων τους, θα αποτελέσει άλλωστε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να προσπερνά την κυβερνητική πρόταση για ψήφο στα 17, προτάσσοντας ότι αυτό που πρέπει κανείς να διασφαλίσει για τους νέους είναι όπως έλεγε γαλάζιο στέλεχος "δουλειές, δουλειές, δουλειές".
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει η προ ημερησίας συζήτηση να διεξαχθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (στις 30 Αυγούστου ούτως ή άλλως θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Φίλη, που αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση και για το οποίο είχε δεχθεί επιθέσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, στους οποίους πάντως είχε απαντήσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).
Η αριστεία θα είναι η λέξη- κλειδί στη στρατηγική Μητσοτάκη σε αυτή την αντιπαράθεση στο πλαίσιο της προ ημερησίας και όχι μόνον. Επιπλέον και εν όψει και της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να θέσει εκ νέου το ζήτημα της δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ. Αναμένεται επίσης να καταγγείλει ότι η ιδεοληψία και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει δραματικά τη δημόσια και διαλύει την ιδιωτική εκπαίδευση.
Θα εστιάσει επίσης σε θέματα όπως η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα κενά στην έναρξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η εγκατάλειψη του ολοήμερου σχολείου, η περιθωριοποίηση της ξενόγλωσσης παιδείας και η πειραματική αντιμετώπιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Θα τονίσει ιδιαίτερα τις αποσπασματικές αποσπάσεις περισσότερων από 100 εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, οι οποίες όπως έχει καταγγείλλει η ΝΔ έχουν δημιουργήγσει επιπλέον προβλήματα στην παιδεία. Και βέβαια θα καταγγείλλει εκ νέου ότι εκτός από τη δημόσια παιδεία, η κυβέρνηση διαλύει και την ιδιωτική παιδεία με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση
Σχετικές ετικέτες:ΕκπαίδευσηΝΔπαιδείαΠολιτική
Σχετικά άρθρα