Γιατί συναντά τον Καμίνη ο Μητσοτάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γιατί συναντά τον Καμίνη ο Μητσοτάκης

10:11 | 1/8/16
giati-synanta-ton-kaminh-o-mhtsotakhs

Στην ατζέντα της συνάντησης οι κυοφορούμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και τα θέματα της δημόσιας τάξης - Τα κεντροαριστερά ανοίγματα και οι συμβολισμοί της συνάντησης

Το δημαρχείο της Αθήνας επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη. Μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση τόσο για τις πολιτικές θέσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς όσο και για τη στάση που έχουν κρατήσει σε κρίσιμα θέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ θα συναντήσει τον δήμαρχο Αθηναίων. Αυτό είχε ξαναγίνει όταν το προσφυγικό ήταν σε έξαρση και η καινούργια ηγεσία της ΝΔ είχε ανοίξει διάλογο με θεσμικούς φορείς λίγο πριν επικαιροποιήσει τις θέσεις της για το ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται μεταξύ άλλων και στο φόντο της κόντρας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ της ΝΔ και της κυβέρνησης για θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών, τόσο με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας προ δύο εβδομάδων όσο και σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ.

Ταυτόχρονα η σημερινή συνάντηση λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στον υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καμίνη έχει και έναν ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό, καθώς η ΝΔ έχει αντιταχθεί πλήρως σε ανάλογες πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτελεί η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Με δεδομένη την πολιτική προέλευση του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και τα όσα είχε πει από του βήματος της βουλής ο κ. Μητσοτάκης, που είχε καλέσει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «παρά τις διαφορές μας» να ορθώσουν τείχος στα «θεσμικά τερτίπια» της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, η Συγγρού εντάσσει σε αυτό το πλαίσιο την εξεύρεση κοινών τόπων με αντίστοιχους παράγοντες της αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο κ. Καμίνης.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών