Μαξίμου: Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε κόμμα διαμαρτυρίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε κόμμα διαμαρτυρίας

09:17 | 5/8/16

Η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας συνθέτουν ένα καυτό καλοκαιρινό πολιτικό σκηνικό

Έναν θερμό πολιτικό Αύγουστο προοικονομούν οι κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα πεδία. Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως από τη ΝΔ δεν θα αφήσουν τίποτα ασχολίαστο και ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση ακόμα και ενόψει του Δεκαπενταύγουστου προκειμένου να απαντήσει σε όποια πρόκληση θεωρεί σημαντική. Οι καταλήψεις, η παιδεία, οι τηλεοπτικές άδειες, η οικονομία, το ΕΚΑΣ, ο Παύλος Πολάκης είναι μερικά από τα ζητήματα που έχουν εστιάσει στην αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Καθόλου τυχαία από το Μαξίμου δεν επέλεξαν, μέσω μιας διαρροής, να υπενθυμίσουν στη ΝΔ  πως η κυβέρνηση δουλεύει και μέσα στον Αύγουστο θέλοντας να αναδείξουν πως στη Συγγρού ενοχλούνται σημαντικά από ζητήματα τα οποία προχωρούν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα κατηγορούν την γαλάζια παράταξη πως μη έχοντας άλλη εναλλακτική εξακολουθεί να δρα ως κόμμα διαμαρτυρίας και τίποτα παραπάνω.

Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες του και η πρώτη ουσιαστική απάντηση από την  Ηρώδου Αττικού προς τη ΝΔ ήρθε μέσω του καταλόγου των πεπραγμένων της κυβέρνησης.

Από το Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τις προκλήσεις και να απαντούν στη ΝΔ μέχρι, όμως κάποιου συγκεκριμένου σημείου. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βγάλουν από την κορυφή της ατζέντας τόσο τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα που προωθεί η κυβέρνηση όσο και τις θεσμικές αλλαγές με την Συνταγματική μεταρρύθμιση. Μέσα από τις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν πως ο στόχος είναι από την μια ο αποπροσανατολισμός και από την άλλη η προσπάθεια το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρύψει «κάτω από το χαλί» τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα ανάμεσα στη δική του πτέρυγα και τους Καραμανλικούς.

Είναι σαφές πως το Μαξίμου δεν θέλει να βγει από τον δρόμο που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και έχει ορίζοντα το φθινόπωρο. Δυο είναι οι βασικές προτεραιότητες για τις οποίες η προετοιμασία δεν θα σταματήσει καθόλου και μέσα στο καλοκαίρι: Η αξιολόγηση και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 15 Αυγούστου αναμένεται όλοι να επιστρέψουν στα γραφεία τους και  ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολές προς τα υπουργεία να δουλεύουν με στόχευση την ΔΕΘ, ώστε το αργότερο στις αρχές του Σεπτέμβρη να έχει στα χέρια του τα βασικά στοιχεία που θα αναλύσει στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

Πηγή: news247

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών