Παππάς: Ακούραστη συνήγορος των καναλαρχών η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παππάς: Ακούραστη συνήγορος των καναλαρχών η ΝΔ

20:46 | 4/8/16
pappas-akourasth-synhgoros-twn-kanalarxwn-h-nd

Ο υπουργός Επικρατείας απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επιμένει ότι δεν πρέπει να διεξαχθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες προτού εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέσα στον Αύγουστο η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας με δήλωση του στη Νέα Δημοκρατία, η οποία επιμένει ότι δεν πρέπει να διεξαχθεί η δημοπρασία προτού εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ.Παππάς μάλιστα χαρακτηρίζει τη ΝΔ ακούραστη συνήγορο των καναλαρχών και επικαλείται ότι το ΣτΕ ήδη έχει απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού. Αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση για την κύρια προσφυγή τους, ο υπουργός Επικρατείας βασίζεται στο γεγονός ότι:

"Για άλλη μια φορά η ΝΔ λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

"Η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Ενημερώνουμε τη ΝΔ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας". Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό", προσέθεσε, καταλήγοντας:

"Μήπως η ΝΔ επιθυμεί να αγνοήσουμε την απόφαση διότι δεν είναι αρεστή σε κάποιους ιδιοκτήτες;"

Η ΝΔ επιμένει στο θέμα και με ανακοίνωση της προ ολίγου έθετε το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση περίμενε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τέμενος στο Βοτανικό, αλλά δεν αναμένει για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών αδειών.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με την εγγύηση της Singular Logic, στην οποία ανατέθηκε μετά από νέο διαγωνισμό, ο σχεδιασμός, ανάπτυξη και εγκατάσταση στη ΓΓΕΕ του πληροφοριακού συστήματος για τη δημοπρασία.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών