Τα “θεμέλια” του Μητσοτάκη για τη «μεταμνημονιακή Ελλάδα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τα “θεμέλια” του Μητσοτάκη για τη «μεταμνημονιακή Ελλάδα»

09:38 | 5/8/16
ta-themelia-toy-mhtsotakh-gia-th-metamnhmoniakh-ellada

Ο χαρακτήρας της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης

Χαρακτήρα προβολής των βάσεων πάνω στις οποίες θα στηριχτεί το πρόγραμμα της ΝΔ για τη «μεταμνημονιακή Ελλάδα» θα έχει η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει ιδιαίτερα, προβάλλοντας τη «συμφωνία αλήθειας», από το χώρο της ΔΕΘ που συνδέθηκε με τις εξαγγελίες Τσίπρα φέρνοντας στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ, να αναδείξει τις ανακολουθίες και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης «θα παρουσιάσει το όραμά του για το τι θα κάνει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση» και θα δώσει έμφαση στο ότι «η ΝΔ σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις», με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα μία εβδομάδα μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Αν και η πλήρης επεξεργασία του ακριβούς στίγματος και των συγκεκριμένων μηνυμάτων που θα θελήσει να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ από τη ΔΕΘ θα πάρουν την τελική τους μορφή αμέσως μετά τις διακοπές του Αυγούστου, εντούτοις πολλά από τα όσα θα πει έχουν ήδη περιγραφεί όλο το τελευταίο διάστημα.

Το νέο στοιχείο που αναμένεται να προσθέσει η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη φετινή ΔΕΘ είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επεξήγηση του πως μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης και προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω ενός νέου μίγματος στην πολιτική του μνημονίου με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες, για τα οποία έχει δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό ένα πρώτο δείγμα γραφής αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαβούλευσης που έγινε μέσω ερωτηματολογίου, υπό την επίβλεψη του Κωστή Χατζηδάκη και τα οποία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες, ίσως και αύριο Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση τα θεμέλια της «συμφωνίας αλήθειας» του κ. Μητσοτάκη δεν θα απευθύνονται αποκλειστικά στο εσωτερικό της χώρας και τους Έλληνες ψηφοφόρους, αλλά θα εμπερικλείουν μηνύματα τόσο προς το εξωτερικό και τους δανειστές όσο και προς τους κοινωνικούς φορείς (εργαζόμενους και εργοδότες) εντός Ελλάδας.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών