Ποτάμι υπέρ Φίλη στην κόντρα για τα θρησκευτικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ποτάμι υπέρ Φίλη στην κόντρα για τα θρησκευτικά

14:24 | 24/9/16
potami-yper-filh-sthn-kontra-gia-ta-thrhskeytika
“ Η ώρα των θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι ώρα κατηχητικού. Και τα βιβλία των θρησκευτικών πρέπει να αλλάξουν” σημειώνει μεταξύ άλλων το Ποτάμι

Ανοιχτή θέση υπέρ Φίλη παίρνει το Ποτάμι, σχετικά με την κόντρα των 24ώρων στο θέμα των θρησκευτικών.

Σύμφωνα με το Ποτάμι  “η ορθοδοξία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τις αλλαγές που θα μας κάνουν μια σύγχρονη χώρα” την ώρα που πρέπει “να προσέλθει σε ένα διάλογο που η κατάληξη του θα είναι ο χωρισμός κράτους – εκκλησίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης με την Εκκλησία από τον υπουργό Παιδείας και μάλιστα για ζητήματα που αφορούν την ιστορία, είναι ακατανόητη και προκαλεί ερωτηματικά για τους λόγους που γίνεται. Όσον αφορά, στο ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, το Ποτάμι έχει (πριν Φίλη και μετά Φίλη) την ίδια άποψη, την οποία επανέλαβε και χθες ο Επικεφαλής κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ήπειρο.

«Η ώρα των θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι ώρα κατηχητικού. Και τα βιβλία των θρησκευτικών πρέπει να αλλάξουν. Η ορθοδοξία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τις αλλαγές που θα μας κάνουν μια σύγχρονη χώρα. Και την καλούμε να προσέλθει σε ένα διάλογο που η κατάληξη του θα είναι ο χωρισμός κράτους - εκκλησίας”.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών