Βουλή: Πολάκης κατηγορεί Σαλμά της ΝΔ για “κομπίνα” | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Πολάκης κατηγορεί Σαλμά της ΝΔ για “κομπίνα”

21:14 | 29/9/16
voylh-polakhs-kathgorei-salma-ths-nd-gia-kompina
Τον κατηγόρησε ότι ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας άσκησε πιέσεις για να υπερτιμολογηθεί αχρείαστη εξέταση (προδιαγνωστική αρθροσκόπηση) την οποίο διενεργούσε στη συνέχεια το ιατρείο του σε εκατοντάδες ασθενείς

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, για «κομπίνα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αχρείαστες διαγνωστικές εξετάσεις εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι το στέλεχος της ΝΔ εκμεταλλεύτηκε την τότε υπουργική ιδιότητά του για να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να τιμολογηθεί η εξέταση της προδιαγνωστικής αρθροσκόπησης η οποία όμως «δεν χρειάζεται να γίνεται γιατί η διάγνωση στις αρθρώσεις γίνεται με μαγνητική». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Σαλμά ότι ανάλαβε μαζί με τον αδερφό του την αντιπροσωπεία του μηχανήματος που κάνει την εξέταση και πήρε και άδεια ιατρείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε, μάλιστα, ότι ο κ. Σαλμάς κατέθεσε παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και πληρώθηκε για την εξέταση 550 ασθενών με τιμή 1.500 ευρώ.

«Κάντε τον λογαριασμό να δείτε την κομπίνα» είπε στην Ολομέλεια ο κ. Πολάκης και υποστήριξε ότι στην Αμερική η μέγιστη τιμή για την ίδια εξέταση είναι 450 δολάρια. Ο κ. Πολάκης ενέπλεξε, όμως, και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Π. Σκαναδαλάκη υποστηρίζοντας ότι ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ήταν εκείνος που τιμολόγησε την εξέταση σε ύψος 1.500 ευρώ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών