Αλλαγές στην πρόταση για τα πρόσωπα του ΕΣΡ προανήγγειλε ο Βούτσης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αλλαγές στην πρόταση για τα πρόσωπα του ΕΣΡ προανήγγειλε ο Βούτσης

15:46 | 14/10/16
allages-sthn-protash-gia-ta-proswpa-toy-esr-proanhggeile-o-voutshs

Νέα προσπάθεια από την κυβέρνηση με στόχο τα κόμματα να συμφωνήσουν για τη συγρότηση του Συμβουλίου. Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ένα βήμα εμπρός από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να υπάρξει τελικά συμφωνία για τα μέλη του ΕΣΡ.

Στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα καταφέρουν να συνεννοηθούν με τη ΝΔ.

“Καμία ανεξάρτητη Αρχή δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σύμπλευση με την αξιωματική αντιπολίτευση” ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και συμπλήρωσε: “Μπορούμε να κλείσουμε και την πρόταση για το ΕΣΡ. Κλείσαμε τις 4 από τις 5 Συνταγματικά προβλεπόμενες Αρχές και μπορούμε να κλείσουμε και την πέμπτη. Θα υπάρχουν αλλαγές και θα προκύψει διαφορετική πρόταση από τη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα”.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης καυτηρίασε την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ λέγοντας ότι “θα έμενα στην προηγούμενή μου δήλωση, αν η επίσημη διαρροή από τη ΝΔ -που έκανε λόγο για πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά- δεν εμπεριείχε το απαράδεκτο ότι ήταν 7 Συριζαίοι στη σύνθεση της πρότασης για το ΕΣΡ” και αποσαφήνισε: “Στις 3 συζητήσεις που είχαν γίνει δεν είχε υπάρξει καμία ένσταση για τα πρόσωπα. Εάν δει κανείς, τα 9 ονόματα ήταν προτάσεις από 4 διαφορετικά κόμματα της αντιπολίτευσης και είναι άνθρωποι και στελέχη που ούτε κατά πλειοψηφία δεν υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρόσχημα εν αμηχανία τη στιγμή που επαναλαμβάνω δεν είχε υπάρξει ούτε μια διαφωνία για τα πρόσωπα”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής “η διαρροή είναι μια προσπάθεια να θωρακιστεί μια προειλημμένη απόφαση άρνησης για να διαμορφωθεί το ΕΣΡ. Θα συναντηθούμε και με τον πρόεδρο της ΝΔ , τις επόμενες ήμερες και είναι μια ευκαιρία να συνεννοηθούμε” είπε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Βούτσης σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, την χαρακτήρισε δηλητηριώδη καθώς “τότε επανειλημμένα οι εκπρόσωποι της ΝΔ έλεγαν ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε για τα πρόσωπα. Το επιχείρημα που λέει η ΝΔ οτι 7 στους 9 είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι ανύπαρκτο... ”.

Διαρροή Ολάντ

“Επειδή ήμουν και υπουργός Εσωτερικών δεν υπήρχε ούτε υπουργική ούτε πρωθυπουργική προαίρεση για τέτοιου είδους συζητήσεις. Ποτέ δεν φλερτάραμε με την ιδέα της εξόδου από την εξόδου από την ευρωζώνη” είπε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής για τις διαρροές σχετικά με την συνομιλια Πούτιν - Ολάντ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών