Δυτ. Ελλάδα: Με ...δόσεις θα ξεκινήσει η υλοποίηση της νέας γενιάς μεγάλων έργων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δυτ. Ελλάδα: Με ...δόσεις θα ξεκινήσει η υλοποίηση της νέας γενιάς μεγάλων έργων

13:36 | 31/10/16
dyt-ellada-me-doseis-tha-ksekinhsei-h-ylopoihsh-ths-neas-genia-megalwn-ergwn

Μία νέα γενιά από έργα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα μεγάλα έργα υποδομών που ξεκίνησαν από το 2005 και σταδιακά ολοκληρώνονται

Η σκυτάλη περνά από την κατασκευή του μεγάλου δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας σε νέα σημαντικά έργα που θα μας απασχολήσουν για την επόμενη δεκαετία.

Το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Θριάσιο Πεδίο, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, η νέα Γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα, η Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, το σιδ.έργο Ψαθόπυργος-Ρίο, η Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου αλλά και τα έργα επενδύσεων των αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ, τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό είναι τα σημαντικότερα έργα "νέας γενιάς".

Το γεγονός ότι υπάρχει τελικά η νέα γενιά έργων έρχεται να επισκιαστεί σημαντικά από την καθυστέρηση στην υλοποίηση τους. Από τα παραπάνω λίγα αναμένονται να ξεκινήσουν το 2017 ενώ το 2018 και το 2019 εκτιμάται ότι θα είναι η εκκίνηση στα περισσότερα από αυτά.

Ειδικότερα, για το 2017, από το Φθινόπωρο και μετά αναμένουμε να ξεκινήσουν τα έργα στα Περιφερειακά Αεροδρόμια και το Ψαθόπυργος-Ρίο.

Την ίδια χρονιά αναμένουμε να ξεκινήσουν και άλλα έργα. Οι εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος εφόσον ξεκινήσουν όλες μαζί, μαθηματικά οδεύουν για το 2018, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί και δημοπρατηθεί οι 5 από τις 8. Αν η κάθε μία προχωρήσει μόνη της, τότε ίσως οι 3 πρώτες να προλάβουν να ξεκινήσουν το 2017.

Με πληροφορίες από ypodomes.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών