ΕΒΟ Αιγίου: Απλήρωτοι και στο “σκοτάδι” 120 εργαζόμενοι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΕΒΟ Αιγίου: Απλήρωτοι και στο “σκοτάδι” 120 εργαζόμενοι

12:12 | 6/10/16
ΕΒΟ Αιγίου: Απλήρωτοι και στο “σκοτάδι” 120 εργαζόμενοι
Άγνοια εμφανίζουν οι 120 περίπου εργαζόμενοι της πρώην ΕΒΟ Αιγίου, για το σχέδιο των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών, να προπωθήσουν στρατηγικό επενδυτή

στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα - εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο - μετά την άρνηση των ηγεσιών τους να ενταχθούν στο υπερταμείο, μαζί με άλλες ΔΕΚΟ, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Κι ενώ το σωματείο υπαλλήλων ζητά άμεση συνάντηση στο Μαξίμου για το τι μέλει γενέσθαι στα ΕΑΣ, τα στελέχη του διάβασαν από την «Π», την παραπάνω εξέλιξη, μη έχοντας καμία επίσημη ενημέρωση από την κεντρική διοίκηση, για «αξιοποίηση» του πολιτικού τμήματος,με πώληση οικοπέδων και κλείσιμο εκκρεμότητας του 2013 σε υπό εκκαθάριση εταιρία.

Για «πιθανό σιγύρισμα και άντληση εκατομμυρίων ευρώ, χρήσιμων και για το ταμείο των ΕΑΣ», έκανε λόγο στην «Π» ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Πανουτσακόπουλος, μην κρύβοντας την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης.«Οι εργαζόμενοι παλεύουν για δημόσιο χαρακτήρα και ασφάλεια» λέει.

Την ίδια ώρα το προσωπικό της αμυντικής βιομηχανίας παραμένει απλήρωτο επί δίμηνο, αφού τελευταία φορά που πήραν χρήματα ήταν τον Ιούλιο, λίγο πριν την επίσχεση εργασίας.

Κανείς δεν γνωρίζει το πότε και τι ποσά θα τους καταβληθούν,εν αναμονή εξελίξεων τον Νοέμβριο, οπότε και αναμένεται η κρίσημη συνεδρίαση των μετόχων,για τα οικονομικά, που είναι μηδενικά.

«Πέραν του ότι είμαστε απλήρωτοι, δεν υπάρχει ρευστό ούτε για πρώτες ύλες, κάτι που σημαίνει πως πάνε πίσω παραγγελίες. Εμείς χτυπάμε καμπανάκι...» καταλήγουν με νόημα οι συνδικαλιστές.

Πηγή: pelop.gr 

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών