ΝΔ: Εκλογική ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Εκλογική ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο

09:40 | 4/10/16
nd-eklogikh-etoimothta-gia-pan-endexomeno

Ικανοποίηση για τη ραγδαία δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης, προβληματισμός για τις προθέσεις του Μαξίμου

Η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και η εικόνα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν όχι μόνο να παγιώνεται, αλλά και
να διευρύνεται ένα καθαρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν κλίμα σιγουριάς και αισιοδοξίας στην Πειραιώς, ωστόσο την ίδια στιγμή γεννούν πολλά ερωτήματα στα στελέχη της ΝΔ, χωρίς να υπάρχουν σίγουρες απαντήσεις από τη μεριά τους για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό το κλίμα αποτυπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και στην χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενόψει της σημερινής πανηγυρικής όπως όλα δείχνουν συνόδου της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στο πλαίσιο και των εγκαινίων των νέων γραφείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο.

Αυτό το οποίο επισημαίνουν τα γαλάζια στελέχη είναι το γεγονός ότι η ΝΔ, ένα χρόνο μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και κατόπιν διαδοχικών εκλογικών ηττών από το 2014, βρίσκεται καθαρά και σταθερά μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έχοντας αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Το ζητούμενο πλέον, όπως υποστηρίζουν, είναι το τι επιπλέον μπορεί να κάνει η ΝΔ για να κεφαλαιοποιήσει περαιτέρω το ευνοϊκό γι’ αυτήν πολιτικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή πάντως φαίνεται να υπάρχει δυστοκία ως προς τη διαμόρφωση μιας οριστικής εκτίμησης για τις προθέσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για το αν δηλαδή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την με κάθε κόστος παραμονή στην εξουσία ή αν εξετάζει και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απόψεις ως προς αυτό το θέμα ποικίλουν στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ και μάλιστα και κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας εκφράστηκαν από τα στελέχη που πήραν το λόγο όλα τα δυνατά σενάρια. Σε κάθε περίπτωση  πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει τη ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα και είναι πανθομολογούμενη η άποψη στο σύνολο των γαλάζιων στελεχών ότι το κόστος της παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών