ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να αφήσει τη 'λάσπη' πίσω του | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να αφήσει τη 'λάσπη' πίσω του

09:07 | 11/10/16
nd-giati-o-mhtsotakhs-thelei-na-afhsei-th-lasph-pisw-toy

Ποια μηνύματα εκτός και εντός της ΝΔ θέλησε να στείλει χτες όταν είπε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το επίπεδο του Τσίπρα

«Ανεβήκατε με τη λάσπη και κατρακυλάτε, πέφτετε μέσα στη λάσπη. Και εσείς για
τον εαυτό σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αλλά εγώ έχω αποφασίσει ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω. (…) Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο εγώ το ανεβάζω, κ. Τσίπρα. Και αυτή είναι η υποχρέωση αυτής της παράταξης». Αυτό το μήνυμα θέλησε, χτες κατά το κλείσιμο της δευτερολογίας του στη βουλή, να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αποδέκτες όμως όχι μόνο τους εκτός της ΝΔ αλλά και το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της Πειραιώς να επιμείνει στα ζητήματα της οικονομίας, της καθημερινότητας των πολιτών και της γενικότερης πορείας της χώρας καθώς αυτά θεωρούν ότι καίνε την κοινωνία και αυτά σε τελική ανάλυση θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.

Αν και οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έχουν την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, εντούτοις διαβλέπουν ότι στόχος του πρωθυπουργού, είναι μέσω της αντιπαράθεσης για θέματα διαφθοράς και διαφάνειας να συγκαλύψει τις δικές του μεθοδεύσεις ή τουλάχιστον να δημιουργήσει την εντύπωση συμψηφισμού μεταξύ του πολιτικού συστήματος στα μάτια της κοινής γνώμης μπροστά στην κατάρρευση της προσωπικής του αλλά και της κυβερνητικής δημοφιλίας.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της χτεσινής συζήτησης στην ολομέλεια υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε τίποτα από όσα του έθεσα. Νομίζω ότι σήμερα μάθατε πολλά καινούργια πράγματα από εμένα και τίποτα από τον πρωθυπουργό», είναι σαφές από τις χτεσινές του παρεμβάσεις ότι θέλει να επικεντρώσει την αντιπαράθεση στη «Συμφωνία Αλήθειας» και αυτό ήταν το μήνυμά του προς την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη να μην ασχοληθεί με τη «λάσπη» έχει και μια καθαρά εσωκομματική διάσταση. Είναι η διάθεσή του να μην έρχεται αντιμέτωπος με το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ, ούτε με υποθέσεις που τραυμάτισαν το ηθικό κύρος της παράταξης. Και σε κάθε περίπτωση στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη φαίνεται να έχουν την εκτίμηση ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να απολογείται μονίμως για τους πρώην προέδρους.

Άλλωστε αυτή είναι μια συζήτηση που οδηγεί και έχει οδηγήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε διατάραξη των εσωκομματικών ισορροπιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο χτες επιχείρησε να χρησιμοποιήσει φωνές Σαμαρικών για να πλήξει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι αφορά θέματα διαφάνειας και διαφθοράς, προφανώς γνωρίζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σαμαρά να λειτουργεί αυτόνομα και να μην τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις ηγετικές ικανότητες του κ. Μητσοτάκη.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να συσφίξει τις σχέσεις του με το καραμανλικό στρατόπεδο και ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι η συζήτηση για το παρελθόν μπορεί να δημιουργεί προστριβές στις μεταξύ τους σχέσεις όπως συνέβη πρόσφατα με την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ που αντικειμενικά τον υποχρεώνει να πάρει θέση για το αν ευθύνεται ή όχι η πενταετία Καραμανλή για το πώς η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Στην πραγματικότητα με τη φράση πως δεν θα κατρακυλήσει στη λάσπη του κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει και ένα εσωκομματικό μήνυμα για «φυγή προς τα εμπρός».

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών