ΝΔ: Το casting του Μητσοτάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Το casting του Μητσοτάκη

09:51 | 3/10/16
nd-to-casting-toy-mhtsotakh

Το «μητρώο πολιτικών στελεχών» της ΝΔ παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ - Τι είναι και πως θα λειτουργήσει. Δεξαμενή για υποψήφιους βουλευτές

Μια online πλατφόρμα στο διαδίκτυο στην οποία όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αναρτά το βιογραφικό του και να δίνει μια σειρά πληροφοριών μέσα από τις απαντήσεις σε ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει καταρτιστεί από τη ΝΔ θα είναι το «μητρώο πολιτικών στελεχών».

Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του, ευελπιστούν να βρουν εκείνα τα κατάλληλα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν μια νέα φουρνιά γαλάζιων στελεχών, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει και σε μια ριζική ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που αποτελεί και διακαή πόθο της ηγεσίας της ΝΔ. Ενδεικτικό της βαρύτητας που έχει αυτή η πρωτοβουλία στο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οργανωτική ανανέωση του κόμματος είναι και το γεγονός ότι το μητρώο πολιτικών στελεχών θα παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει το μεσημέρι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε είχε μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ για «ριζική ανανέωση» της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με αρκετούς να εκλαμβάνουν εκείνες τις αναφορές ως μήνυμα για την «συνταξιοδότηση» ή την «αποστρατεία» όλων των παλιών και όχι μόνο βουλευτών του κόμματος.

Ουσιαστικά, παραπλήσια με τη λογική που θα λειτουργήσει το μοντέλο του μητρώου πολιτικών στελεχών ήταν και η αναζήτηση (και με τη βοήθεια του διαδικτύου) των στελεχών που πλαισίωσαν τις ομάδες δουλειάς για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ, καθώς μέσω του ανοίγματος που έγινε ήταν εμφανής η πρόθεση της ηγεσίας της ΝΔ να βάλει σε κίνηση πρόσωπα πέραν του υπάρχοντος στελεχικού δυναμικού της παράταξης.

Μάλιστα είναι σε μεγάλο βαθμό κατασταλαγμένη στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ η άποψη ότι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στον πολιτικό λόγο της Πειραιώς και στην εικόνα που εκπέμπει στην κοινωνία η πλειοψηφία των κεντρικών στελεχών της ΝΔ, ειδικότερα των βουλευτών. Μάλιστα κάποιοι αντιμετωπίζουν ως βαρίδια για την παραπέρα πορεία της παράταξης το σύνολο της σύνθεσης του στελεχικού δυναμικού και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών