Αίγιο: Γκάφες των υπηρεσιών, πληγή για τον Δήμο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αίγιο: Γκάφες των υπηρεσιών, πληγή για τον Δήμο

14:51 | 8/11/16
aigio-gkafes-twn-yphresiwn-plhgh-gia-ton-dhmo

Λίστες με χιλιάδες δημότες, στους οποίους έχουν καταλογιστεί διάφορα ποσά ως οικονομική τους υποχρέωση προς τον Δήμο, κατακλύζουν τις υπηρεσίες του

Λίστες με χιλιάδες δημότες, στους οποίους έχουν καταλογιστεί διάφορα ποσά ως οικονομική τους υποχρέωση προς τον Δήμο, κατακλύζουν τις υπηρεσίες του, αφού παλιότερα ή και πρόσφατα ένα γραφειοκρατικό λάθος αρκεί για να βάλει σε ταλαιπωρία τους δημότες αλλά και τα θεσμικά όργανα λόγω διορθώσεων που διαρκώς απαιτούνται.

Παρά τις εμφανείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής, της οικονομικής υπηρεσίας και του οικονομικού επιτελείου του δημαρχείου να νοικοκυρέψει την κατάσταση και να διευθετήσει χρέη προς τον ΟΤΑ αλλά και δικά του προς τρίτους ή τραπεζικά ιδρύματα, η κατάσταση αυτή με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα τέλη, δεν λέει να θεραπευτεί.

Αντιθέτως εξελίσσεται -καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου- με επιβεβλημένους αναδρομικούς απανωτούς υπηρεσιακούς ελέγχους, αποφάσεις δημοτικών ενοτήτων και μεγάλο όγκο ανάλογων τελικών αποφάσεων εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Δημήτρη Καλαμίδα -που ρωτήθηκε από την «Π» για τον μακρύ κατάλογο των λογιστικών επανορθώσεων και απαναδιατυπώσεων εκδοθέντων λογαριασμών -τα χρήματα που αναγκάζεται να καταβάλει ο δήμος, από τη στιγμή που έχει παρατύτως εισπράξει, ενδέχεται να φτάσουν και τις 50.000 ευρώ ετησίως.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το μέσο όρο της χρονιάς, συνήθως ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, το οποίο σε πάρα πολλά μικροποσά πληρώνεται στον δικαιούχο, αφού πρώτα έχει κοπεί σχετικό ένταλμα.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών