Αίγιο: Οριστικά σε ιδιώτη το δημοτικό Κολυμβητήριο -Τι λέει ο δήμαρχος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αίγιο: Οριστικά σε ιδιώτη το δημοτικό Κολυμβητήριο -Τι λέει ο δήμαρχος

14:36 | 13/11/16
aigio-oristika-se-idiwth-to-dhmotiko-kolymbhthrio-ti-leei-o-dhmarxos

Έτοιμος να προχωρήσει σε δημοπρασία για τη μίσθωση και εκμετάλλευση του Κολυμβητηρίου στο Αίγιο, το οποίο από τη δεκαετία του '90 που κατασκευάστηκε, επί υπουργίας Φούρα, ουδέποτε λειτούργησε, είναι ο Δήμος Αιγιάλειας

Οι προσπάθειες ενεργοποίησης των εγκαταστάσεων ολυμπιακών προδιαγραφών, ως δημοτική επιχείρηση, από το 2006 μέχρι και τώρα, απέτυχαν παταγωδώς, αφού ο δήμος ως ιδιοκτήτης στάθηκε αδύνατον να το ανακαινίσει καθιστώντας το λειτουργικό, αλλά και να το μετατρέψει σε χώρο άθλησης ιδιωτών και συλλόγων. Το κόστος ήταν απαγορευτικό.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πληροφορίες της «Π» θέλουν, τα ηνία του κολυμβητηρίου, πάρα πολύ σύντομα, να τα αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία από την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο και έχει ακολουθήσει την ίδια επιχειρηματική πρακτική και με άλλους δύο δήμους της χώρας.

Μηχανικός, εκπρόσωπός της, ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι μετά από αυτοψία που διενήργησε, προχωρά στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης λειτουργίας, συμφωνώντας απόλυτα και στη διαδικασία δημόσιας δημοπρασίας κι όχι απευθείας ανάθεσης του χώρου, αφού κάτι τέτοιο δεν υπαγορεύεται από τη νομοθεσία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η πρόταση του επενδυτή, στο συγκεκριμένο χρόνο, θα συμπεριλαμβάνει όμως και το κόστος ετοιμασίας του κολυμβητηρίου. Η εγκατάσταση είναι ανοιχτή, κι έτσι η αδράνεια έχει επιφέρει σοβαρές φθορές σε υδραυλικά και ηλεκτρολογικά συστήματα, ενώ πολλά εξαρτήματά (καλώδια κ.λπ.) έχουν πολλάκις κλαπεί.

Μια πρώτη εκτίμηση του Δήμου, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να καταστούν λειτουργικές, ανεβάζει το κόστος στις 250.000 ευρώ, ενώ μεγάλο θα είναι και αυτό της συνεχούς συντήρησης και λειτουργίας του (για πετρέλαιο, αντλίες θέρμανσης της πισίνας κ.ά.), αναλόγως βέβαια του τι προδιαγραφές θα έχει.

Από τα παραπάνω, θα εξαρτηθεί και το ετήσιο μίσθωμα προς τον Δήμο, όσο και το εισιτήριο εισόδου και χρήσης, για παιδιά, ομάδες και αθλητές.
Θ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχικά, η δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου, κινήθηκε υπέρ της επιλογής, εξεύρεσης κρατικού κονδυλίου για την επισκευή και αυτόνομη λειτουργία, με ελευθέρας για τη νεολαία της περιοχής, ωστόσο μόνο το κόστος του πετρελαίου του εξαμήνου Απρίλιος-Οκτώβριος καθ' έτους, ήταν δυανανάλογο των οικονομικών του Δήμου. Παράλληλα, η ανυπαρξία σωματείων κολύμβησης στην Αιγιάλεια, δεν άφηνε κανένα περιθώριο εσόδων.

Ο κ.Παναγόπουλος, ερωτηθείς από την «Π» για το τι επακολουθεί, τόνισε:
«Θα θέλαμε να το λειτουργήσουμε, ειδικά τώρα που γίνεται υποχρεωτικό το μάθημα κολύμβησης στα σχολεία. Απευθυνθήκαμε πολλές φορές στη ΓΓ Αθλητισμού για έργα επιδιόρθωσης, αλλά τίποτα.'Ετσι, η απόφασή μας είναι οριστική. Δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία που δεν ξέρουμε για να πελαγώσουμε. Για μας είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Ο χώρος πλέον έχει πάει στο ΝΠΔΔ του Δήμου για τον αθλητισμό κι από εκεί θα ακολουθηθούν σύντομα οι νόμιμες διαδικασίες μίσθωσης».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών