Αίγιο: Στις επάλξεις οι αγρότες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αίγιο: Στις επάλξεις οι αγρότες

11:55 | 11/11/16
aigio-stis-epalkseis-oi-agrotes

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιαλείας σε νέο γύρο αγροτικών κινητοποιήσεων

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιαλείας σε νέο γύρο αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν με κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις και θα συντονιστούν στην συνέχεια στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων στα μέσα Δεκέμβρη.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην νέα Κ.Α.Π της Ε.Ε που εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στα πλαίσια του 3ου μνημονίου που ψήφισαν στη Βουλή μαζί με την αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

1)Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο 12.000€ ατομικό και 3.000€ για κάθε παιδί. Μη υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων μέχρι 40.000€ τζίρο (προϊόντα-ενισχύσεις)

2)Ασφαλιστικό: Κατάργηση της αύξησης στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια. Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 65 για τις αγρότισσες. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για τις ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.

3)Κόστος παραγωγής: Κατάργηση του ΦΠΑ 24% σε μέσα και εφόδια. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% όπως έχουν οι βιομήχανοι. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, ειδικός φόρος στο κρασί, στο τσίπουρο, δηλώσεις ΟΣΔΕ, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.) που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.

4)Κόκκινα δάνεια: Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία, αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και χωραφιών, καθώς και για την αρπαγή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές στην τράπεζα, στην εφορία, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000€+3.000€ για κάθε παιδί)

5)Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή και να τις παίρνουν όσοι δουλεύουν στο χωράφι και όχι κάποιοι που έχουν μαζέψει δικαιώματα. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους. Όχι στα υπέρογκα επιτόκια δανεισμού των παραγωγών.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών