13:03 | 1/11/16
Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αποσείσει την κατηγορία ότι δε συναινεί στη συγκρότηση ΕΣΡ εν όψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων, επιμένει όμως ότι η κατάργηση του νόμου Παππά πρέπει να προηγηθεί της επιλογής προσώπων
Εν όψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων η Νέα Δημοκρατία προτείνει για πρόεδρο του Συμβουλίου τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, θέλοντας από την πλευρά της να αποσείσει τις κατηγορίες ότι δεν επιθυμεί λύση.Η ΝΔ ωστόσο επιμένει ότι η κατάργηση του νόμου Παππά πρέπει να προηγηθεί της επιλογής προσώπων, επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών πίσω στην κυβέρνηση, η οποία με τη νέα Διάσκεψη Προέδρων εντείνει την πίεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένου ότι στη χθεσινή συνεδρίαση τελικά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κράτησαν συναινετική στάση.
Εν τούτοις όμως χωρίς τη ΝΔ η απαιτούμενη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί και έτσι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωση του επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στις “αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης” τονίζοντας ότι : “Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.”
Γι’ αυτό, προσθέτει ο κ.Κουμουτσάκος, η ΝΔ δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
“Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Σύμφωνα με τον κ.Κουμουτσάκο: “Η πρόταση νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της ΝΔ για λύση.”
Χαρακτηρίζει τη συγκρότηση ΕΣΡ “η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση”, καταλήγοντας όμως στη διευκρίνιση: “Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.”
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κατέθεσε χθες τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, το οποίο αφορούσε στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ, έχει όμως διαμηνύσει πως συνολική αλλαγή στο νόμο 4339 θα έρθει μόνο αφού καθαρογραφεί και δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει μέσα στο Νοέμβριο. Το θέμα αυτό παραμένει συνεπώς σημείο τριβής, ενόψει και της νέας Διάσκεψης των Προέδρων την Πέμπτη.
Σχετικές ετικέτες:ΕΣΡΝΔΠολιτικήτηλεοπτικές άδειες
Σχετικά άρθρα