20:04 | 26/11/16
Άνοιγμα Μητσοτάκη σε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες - Το μήνυμα του για "κοινωνική πλειοψηφία, που θα κάνει την επανάσταση του αυτονόητου" και οι τέσσερις βασικοί άξονες πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας
«Η νέα Κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα, από όσο νομίζουν κάποιοι και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, σε νέες ιδέες, θα εκφράσουμε τη σιωπηρή κοινωνία». Αυτά τόνισε στα Ιωάννινα, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ. Μάξιμο στα γραφεία της Μητροπόλεως. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είπε: «Γνωριζόμαστε από την Αθήνα. Μας βοηθούσε πάρα πολύ στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι ένας από τους ελπιδοφόρους ανθρώπους για την πατρίδα».
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η πολιτεία πρέπει να στηρίζει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να βοηθά στα οξύτατα κοινωνικά προβλήματα».
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε, επίσης, με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη και του δώρισε ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό της Ρωσίας και την προσφορά του στο Έθνος. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα έργα υποδομών στην Ήπειρο και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.
Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, το 70% των Ελλήνων συμφωνούμε σε όλα. Σας δίνετε η ευκαιρία, να κάνετε την Εθνική Ελλάδος. Να ανοίξετε το Κόμμα. Να δεχθείτε όλον αυτόν τον κόσμο».
Απαντώντας στον Περιφερειάρχη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στην ανάγκη της ευρύτερης συναίνεσης. Πιστεύουμε σε μια ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία, που θα κάνει την επανάσταση του αυτονόητου».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε και στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων. Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Στην ομιλία του, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τα εθνικά θέματα προς όλες τις πλευρές τονίζοντας «Με την Ελλάδα μην παίζετε. Και μην θεωρείτε την καλή μας πρόθεση ως δεδομένη».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε επίσης τρεις σημαντικές δεσμεύσεις.
Η πρώτη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι: «Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν θα ακούσετε. Θα δεσμευτούμε για 10, θα γίνουν και τα 10. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα. Συμφωνία Αλήθειας προτείνω στους Έλληνες. Και αυτό που λέω, το εννοώ».
«Δεύτερη δέσμευση» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα δουλέψουμε για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών και όχι των λίγων. Οι μειώσεις φόρων θα ωφελήσουν πρωτίστως την μέση ελληνική οικογένεια. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ανακουφίσει κυρίως τους μικρούς επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις. Οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και προοπτική για τα νέα παιδιά, που σήμερα φεύγουν από την πατρίδα μας και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό».
«Και τρίτη δέσμευση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Χρέος μας είναι να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Η πρότασή μας δεν είναι μια κομματική διακήρυξη. Είναι ένα νέο εθνικό αφήγημα. Ένα νέο πατριωτικό όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη».
Τέσσερις βασικοί άξονες πολιτικής
Για την Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τους τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:
1. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και τα κέρδη των επιχειρήσεων, που θα συνοδεύεται από περιορισμό της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Γιατί μόνο έτσι, με μια μείωση της φορολογίας, θα αναπνεύσουν, όχι μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις.2. Τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και στην οικονομία. Για να αποκτήσουμε, επιτέλους, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ένα Κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο στον επιχειρηματία. Θα διευκολύνει τις επενδύσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
3. Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και τη γενναία αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Ώστε να φύγει αυτός ο βραχνάς από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Να ξεκινήσουν και πάλι την επιχειρηματική τους ζωή. Να έχουν μια ελπίδα για το μέλλον.
4. Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας πάντα στο μυαλό της τους πιο ασθενείς, ήταν η πρώτη που επέμεινε στην ανάγκη εφαρμογής του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους ασθενέστερους συμπολίτες μας, όχι μια λύση στο πρόβλημά τους, αλλά τουλάχιστον μια οικονομική παρηγοριά. Ώστε να αισθάνονται και αυτοί οι συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα σε ακραία φτώχεια, ότι δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες Ελλήνων, οι προνομιούχοι και οι ξεχασμένοι Έλληνες.
Σχετικές ετικέτες:Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝΔΠολιτική
Σχετικά άρθρα