Πάτρα: 2.000 μαθητές περιμένουν εφόδια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: 2.000 μαθητές περιμένουν εφόδια

21:19 | 16/11/16
patra-2-000-ma8htes-perimenoun-efodia

Σε κατάσταση απελπισίας έχουν περιέλθει εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα πλέον απαραίτητα για την επιβίωσή τους

Καθημερινά διατυπώνονται αιτήματα για βοήθεια σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων, ενώ ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου Πατρέων καλείται να καλύψει τις ανάγκες σε πρωινό για 2.000 μαθητές.

Ο κατάλογος με τους νεόπτωχους αυξάνεται και τα οικογενειακά δράματα πολλαπλασιάζονται. Οι ανάγκες απαιτούν την ανάπτυξη ενός οργανωμένου κοινωνικού πλαισίου το οποίοι θα μπορέσει να λειτουργήσει λυτρωτικά για αρκετές από αυτές τις οικογένειες.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας προχωρά πιο οργανωμένα απευθύνοντας «Κάλεσμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης» με στόχο να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες μαθητών σχολείων της Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει από μεθαύριο Παρασκευή τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών, τα οποία στη συνέχεια θα διαθέσει μέσω του Δημοτικού Οργανισμού στις οικογένειες που έχουν καταγραφεί.

Ο Δημοτικός Οργανισμός θα παράσχει στις οικογένειες όλα τα απαραίτητα είδη ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε πρωινό για 2.000 μαθητές.

Χθες ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ενωσης Φωτεινή Συριώτη-Κυπραίου, δηλώνοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να παρέχουμε μια ανάσα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Σχεδιάζουμε δράσεις, αλλά δεν σταματάμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερες. Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και είμαστε στο πλευρό όλων των συλλόγων, φορέων, ενώσεων που δείχνουν την ευαισθησία τους. Καλούμε όλους πολίτες και φορείς να προσφέρουν για τους μαθητές μας, τους πιο αδύναμους κρίκους σε αυτή την κρίση» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρες: 10:00 έως 12:00 το πρωί και από 18:00 έως 20:00 το απόγευμα.

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

Γάλα (μακράς διάρκειας) δημητριακά, μαρμελάδα, μέλι, φρυγανιές, μπισκότα.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών