Μεσσηνία: Αθώος τσιγγάνος που είχε καταδικασθεί για πυροβολισμό ομοφύλων του στη Καλαμάτα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεσσηνία: Αθώος τσιγγάνος που είχε καταδικασθεί για πυροβολισμό ομοφύλων του στη Καλαμάτα

12:20 | 10/12/16
messhnia-athwos-tsigganos-pou-eixe-katadikasthei-gia-pyrobolismo-omofylwn-tou-sth-kalamata

Στις καταθέσεις τους τα θύματα, αναίρεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις, ότι είχαν δει τον κατηγορούμενο να κρατάει όπλο

Αθώος με ελάχιστες αμφιβολίες, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, ένας τσιγγάνος, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε τρία άτομα από πυροβολισμούς και είχε καταδικασθεί σε 3 χρόνια φυλάκιση, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη.

Στις καταθέσεις τους τα θύματα, αναίρεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις, ότι είχαν δει τον κατηγορούμενο να κρατάει όπλο και είπαν ότι τελικά δεν είχαν δει καλά και όπως έμαθαν αργότερα δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε.

Πυροβολισμοί

Σύμφωνα με τα όσα ακούσθηκαν από τις μαρτυρίες χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα, υπήρχε γλέντι για αρραβώνες, όμως ξέσπασε ανάμεσα σε νεαρούς καυγάς. Κάποια στιγμή ακούστηκαν πυροβολισμοί από καραμπίνα και 3 άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Οι ομόφυλοί του που κατέθεσαν χθες ως μάρτυρες, είπαν ότι τον είδαν κάτι να κρατάει, αλλά παρεξήγησαν και δεν ήταν όπλο, όπως αρχικά είχαν καταθέσει. Μάλιστα, στις σχετικές ερωτήσεις της έδρας, απάντησαν ότι τη στιγμή που έγινε το περιστατικό, άκουσαν απ’ άλλους να λένε το όνομα του κατηγορούμενου, αλλά όταν μετά ρώτησαν έμαθαν ότι δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε. Η μια γυναίκα είχε τραυματισθεί από σκάγια στην πλάτη και ο άλλος στο πόδι.

Αθώος με αμφιβολίες

O κατηγορούμενος τσιγγάνος στην απολογία του, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το περιστατικό. Στην Καλαμάτα όπως διευκρίνισε μένει από το 1986, δουλεύει στη λαϊκή και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Είπε πως εκείνη την ημέρα είχε γυρίσει από τη δουλειά και είχε ξαπλώσει.

Πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή τον ενημέρωσαν για ένα καυγά που είχε ο γιος του με άλλους, αλλά, όπως σημείωσε, δεν έδωσε σημασία, καθώς τέτοια συμβαίνουν στον καταυλισμό.

Μετά όμως άκουσε τους πυροβολισμούς, αλλά επανέλαβε ότι αυτός δεν είχε καμία σχέση.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την αθώωσή του και το δικαστήριο τελικά τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών