ΝΔ: Αδιέξοδο της κυβέρνησης πίσω από τις εξαγγελίες Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Αδιέξοδο της κυβέρνησης πίσω από τις εξαγγελίες Τσίπρα

10:36 | 9/12/16
nd-adieksodo-ths-kyvernhshs-pisw-apo-tis-eksaggelies-tsipra

Άρωμα εκλογών μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο με τα πρωτογενή πλεονάσματα διαβλέπει το Μοσχάτο

Ως μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει με την αναντιστοιχία τεθέντων στόχων και αποτελεσμάτων στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ερμηνεύουν στη ΝΔ το χτεσινοβραδινό διάγγελμα Τσίπρα στο οποίο ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 13η σύνταξη για φέτος και αναστολή της κατάργησης του ευνοϊκού καθεστώτος για το ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Η ανάγνωση του Μοσχάτου είναι πως η κυβέρνηση εξαγγέλλει ως «στάχτη στα μάτια του κόσμου» υποτιθέμενες παροχές καθώς το πακέτο στο οποίο καλείται να κλείσει την αξιολόγηση περιλαμβάνει νέα δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι κάνουν λόγο για «απερχόμενο» και «πανικόβλητο» πρωθυπουργό που «θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές».

Κατά την ερμηνεία της ΝΔ το διάγγελμα Τσίπρα δείχνει ότι το σενάριο των εκλογών εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι από πλευράς κυβέρνησης ωστόσο φαίνεται να διίστανται οι απόψεις στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη για το κατά πόσο τελικά ο πρωθυπουργός θα θέσει σε εφαρμογή το εκλογικό σενάριο. Η κυρίαρχη άποψη πάντως στο εσωτερικό της ΝΔ θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην αντέχει την κοινωνική πίεση και κατακραυγή από την πορεία της οικονομίας και να καταφεύγει σε πρόωρες κάλπες. Σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση το διάγγελμα Τσίπρα επιχειρεί να δώσει ένα νέο αφήγημα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και να ρετουσάρει το προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σύμφωνα με τη ΝΔ.

Απέναντι στο αδιέξοδο της κυβέρνησης η ΝΔ συνεχίζει να ζητάει αφενός μεν εκλογές η ίδια αλλά ταυτόχρονα πιέζει και για το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ αρνείται οποιασδήποτε μορφής συναίνεση και απορρίπτει το κάλεσμα Τσακαλώτου για δημιουργία εθνικού μετώπου απέναντι στους δανειστές. Η ευθύνη για το κλείσιμο της αξιολόγησης βρίσκεται στην ίδια την κυβέρνηση τονίζουν χαρακτηριστικά, τα στελέχη της ΝΔ.

Μάλιστα το Μοσχάτο απέδωσε σε παρερμηνεία τις δηλώσεις Φορτσάκη που υποστήριξε ότι η ΝΔ θα ήταν ανοιχτή ακόμα και στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μπει σε μια προοπτική μεταρρυθμίσεων, αλλά δυστυχώς δεν το κάνει πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής είναι επιτακτική δεδομένου ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει να δώσει απολύτως τίποτα στη χώρα» διευκρίνισε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος απέκλεισε και κάθε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το κυβερνών κόμμα «ιδεοληπτικό».


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών