Τσίπρας: Ονομαστική ψηφοφορία για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Ονομαστική ψηφοφορία για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά

20:27 | 14/12/16
tsipras-onomastikh-pshfoforia-gia-13h-suntaksh-kai-fpa-sta-nhsia

Η απάντηση του πρωθυπουργού στο "πάγωμα" των μέτρων για το χρέος από τους θεσμούς - Ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες την απόφασή του να πραγματοποιηθεί, ονομαστική ψηφοφορία για την 13η σύνταξη και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό

Την απόφασή του να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ονομαστική ψηφοφορία για τα μέτρα που ο ίδιος εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα και όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας με το που βρέθηκε στις Βρυξέλλες, διεμήνυσε πως θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι "οφείλουν ότι "οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες" προσθέτοντας ότι "όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους".

Προηγήθηκε, η σύντομη ανακοίνωση, μέσω tweet, του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου Θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι παγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, χαρακτηρίζοντας εκτός συμφωνίας τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά.

"Οι Θεσμοί συμπέραναν ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονται να μη συνάδουν με τη συμφωνία μας. Κάποια κράτη-μέλη το βλέπουν επίσης με τον ίδιο τρόπο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει τώρα ομοφωνία για εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αναμένουμε πλήρη έκθεση των Θεσμών τον Ιανουάριο", έγραψε ειδικότερα ο Michel Reijns.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών