Σκουρλέτης για συμφωνία: Εξασφαλίζουμε καθαρό τοπίο δύο ετών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σκουρλέτης για συμφωνία: Εξασφαλίζουμε καθαρό τοπίο δύο ετών

18:27 | 21/2/17
skoyrleths-gia-symfwnia-eksasfalizoyme-katharo-topio-duo-etwn

Σφοδρή αντιπαράθεση με Βορίδη για τα μέτρα και τα αντισταθμιστικά που προβλέπει η πολιτική συμφωνία με τους δανειστές

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα του Eurogroup με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να τονίζει ότι η χώρα εξασφάλισε ένα διετές καθαρό τοπίο και τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, να κάνει λόγο για επαχθή μέτρα σε αφορολόγητο και συντάξεις.

"Η χώρα εξασφαλίζει ένα καθαρό τοπίο δύο ετών χωρίς κανένα μέτρο, δεν είναι αμελητέο αυτό" ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Αναφερόμενος δε στην επίμαχη περίοδο μετά το 2019 ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι συμφωνήθηκε πως για κάθε μέτρο επιπλέον επιβάρυνση θα προβλέπεται και αντίστοιχο αντίμετρο με ελάφρυνση. «Προκύπτει μηδενική δημοσιονομική απόκλιση» σημείωσε. Εξαπέλυσε, μάλιστα, και επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι διαψεύστηκαν οι ισχυρισμοί της πως δεν θα υπάρξει συμφωνία. Κατηγόρησε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρύβεται πίσω από τις φήμες περί υποτιθέμενου διαγγέλματος του πρωθυπουργού μετά το Eurogroup.

"Διαψευστήκατε. Ξεπεράστε τις ενδογενείς αντιφάσεις σας και  ασκήστε σοβαρή κριτική" είπε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Εσωτερικών.

Στον αντίποδα ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σημείωσε ότι δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup. "Συνεχίζεται η ωραία ιστορία της αξιολόγησης" ανέφερε δηκτικά.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να ψηφίσει σκληρά μέτρα. "Αν πανηγυρίζετε τώρα για την επικείμενη ψήφιση της μείωσης αφορολόγητου, τότε το ίδιο χαμόγελο που έχετε σήμερα να το έχετε και όταν θα πάρετε φόρο από τους ανθρώπους των 600 ευρώ και όταν θα μειώσετε τις συντάξεις των 1000 ευρώ κατά 20%" είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Βορίδης.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών