Ηλεία: Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα hotspots | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ηλεία: Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα hotspots

18:04 | 6/3/17
hleia-ragdaies-oi-ekselikseis-gia-ta-hotspots

Με ταχύτατους ρυθμούς, προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των δυο νέων Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Ηλεία, όπως κατ’ αποκλειστικότητα παρουσίασε στο φύλλο του Σαββάτου η «ΠΡΩΙΝΗ» και ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει στις τοπικές κοινωνίες μετά την αποκάλυψη αυτή, είναι μεγάλος

Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής κρίσης (ΚΕΣΟΔΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) – που είναι και το αρμόδιο για τις διαδικασίες βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 630Β/9-3-2016 – απέστειλε σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες, μετά την απόφαση για την δημιουργία hot spot στο Γηροκομείο Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης στο Πελόπιο Αρχαίας Ολυμπίας και την σχετική απόφαση – εντολή για τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά του Δήμου Πύργου. Ήδη, μάλιστα, αρμόδια κλιμάκια, επιθεώρησαν τους χώρους σε Πελόπιο και Σκαφιδιά, συνοδευόμενοι και από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ηλείας που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση και εκμίσθωση των δυο ακινήτων για διάστημα 6 μηνών με δυνατότητα παράτασης και ανανέωσης μετά το πέρας του ανωτέρου χρόνου.

Για το μεν Γηροκομείο Πελοπίου, (το οποίο σημειωτέον είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την δημιουργία Κοινωνικών δομών και η παραχώρηση αυτή ανακλήθηκε προ μερικών εβδομάδων) σύμφωνα με έγκυρες πηγές, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται ελάχιστες εργασίες για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, για τις δε κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς, τα κτίρια και ο χώρος χρήζουν γενναίων παρεμβάσεων για να μπορέσουν να μετατραπούν σε κέντρο φιλοξενίας. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Μητρόπολη Ηλείας, έχει θέσει αυστηρούς όρους για την παραχώρηση των ακινήτων της, και αφορούν τη φιλοξενία αποκλειστικά ευπαθών ομάδων προσφύγων όπως οικογενειών με παιδιά, ασυνόδευτων παιδιών και εγκύων.

Οι πρώτες ωστόσο αντιδράσεις έχουν ήδη ξεσπάσει, όχι μόνο από τους κατοίκους των δυο περιοχών αλλά ακόμα και από τις αρχές του τόπου που εκφράζουν έντονο προβληματισμό καθώς όχι μόνο δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για τη δημιουργία ακόμα δυο κέντρων φιλοξενίας αλλά ούτε καν έχουν ενημερωθεί. Ενήμερη για τα σχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι μόνον η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στην οποία έχουν κοινοποιηθεί και οι δυο αποφάσεις για τη δημιουργία των hotspots.

Με δεδομένη την ταχύτητα των ενεργειών, θεωρείται βέβαιο πως πολύ σύντομα, θα έχουμε εξελίξεις και το Γηροκομείο του Πελοπίου θα υποδεχτεί τους πρώτους 200 πρόσφυγες…

Πηγή: ilialive.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών