Καυγάς στη Βουλή για αναφορές Κατρούγκαλου στη διένεξη Τουρκίας-Ολλανδίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Καυγάς στη Βουλή για αναφορές Κατρούγκαλου στη διένεξη Τουρκίας-Ολλανδίας

20:43 | 14/3/17
kaygas-sth-voylh-gia-anafores-katrougkaloy-sth-dieneksh-toyrkias-ollandias

Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «ανύπαρκτες» τις δηλώσεις που επικαλέστηκαν οι βουλευτές της ΝΔ για να του καταλογίσουν «άγνοια» και «αστοχία» στα ελληνο-τουρκικά

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου για τη διαμάχη της Ολλανδίας με την Τουρκία σχετικά με το θέμα των τουρκικών συγκεντρώσεων στην Ευρώπη.

Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος με επίκαιρη ερώτησή του κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο ότι με χθεσινές δηλώσεις του «τάσσεται κατά των Ευρωπαίων Εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα». Καταλόγισε, μάλιστα, στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ότι «με την πρωτοφανή αυτή δήλωση δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια (;) της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας, δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι». Κριτική στον κ. Κατρούγκαλο άσκησε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. «Τουλάχιστον ατυχείς» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Κατρούγκαλος: η ΝΔ έγινε ηχείο της μονταζιέρας των κίτρινων ΜΜΕ

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του «ανύπαρκτες» τις δηλώσεις του που επικαλέστηκε η ΝΔ "περί δήθεν προσκλήσεων σε προεκλογικές τούρκικες συγκεντρώσεις". Καταλόγισε, μάλιστα, στη ΝΔ ότι έγινε «ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ».

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγουν τον σχετικό θόρυβο δεν χαρακτηρίζονται από άγνοια, γιατί έχουν δει –μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο- το βίντεο της συνέντευξης μου», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και τους καταλόγισε ότι «δείχνουν ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα επιδιώκοντας να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη από θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών