Μεγάλη Βδομάδα των μέτρων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεγάλη Βδομάδα των μέτρων

15:56 | 31/3/17
megalh-vdomada-twn-metrwn

Στόχος της κυβέρνησης η ψήφιση των μέτρων, εφόσον φυσικά κλειδώσει και οριστικά η συμφωνία, πριν το Πάσχα

Κατάθεση και άμεση ψήφιση των μέτρων, που θα επιφέρει μία συμφωνία, μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα, είναι ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο με τα μέτρα (το σύνολο ή τα περισσότερα εξ αυτών) αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο τη Μεγάλη Τετάρτη και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την αίρεση φυσικά ότι θα έχει κλειδώσει μέχρι τότε τυπικά και η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Καίτοι ψήφιση πριν το Πάσχα θα έφερνε τους βουλευτές στη δύσκολη θέση να πρέπει να πάνε για Ανάσταση στις περιφέρειες τους έχοντας ψηφίσει μέτρα οπωσδήποτε όχι ευχάριστα. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει λόγω της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στις 21 με 23 Απριλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί τα όποια προαπαιτούμενα μέτρα συμφωνηθούν, ώστε το αργότερο το Μάιο να ξεκινήσει η συζήτηση και για το χρέος και τα πρωτογενή.

Εν τω μεταξύ, εντός της σημερινής ημέρας και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των θεσμών αναμένεται να ξέρουμε την ημερομηνία επιστροφής των ομάδων των δανειστών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο.

Το εργασιακό παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι και στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και το σενάριο να μετατεθεί η σχετική συζήτηση αργότερα προς άρση του αδιεξόδου. Το ΔΝΤ βέβαια επιμένει στις γνωστές του θέσεις, δημιουργώντας πρόβλημα τη στιγμή που στα υπόλοιπα θέματα φαίνεται να υπάρχει λίγο πολύ πλέον μία ουσιαστική πρόοδος.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών