Ντάισελμπλουμ: Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, πάμε για έκτακτο Eurogroup | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, πάμε για έκτακτο Eurogroup

17:18 | 31/3/17
ntaiselmploum-den-tha-oloklhrwthei-h-symfwnia-mexri-tis-7-apriliou-pame-gia-ektakto-eurogroup

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση δε θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σημείωσε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος

Το χρονικό ορόσημο του επόμενου Eurogroup της 7ης Απριλίου έχει πρακτικά ήδη χαθεί, όμως μπορεί να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνομιλία με δημοσιογράφους στη Χάγη.
"Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς", φέρεται ειδικότερα ειπών ο πρόεδρος του Eurogroup.

Τόνισε όμως ότι έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και επισήμανε ότι: "Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένε".

Εν τω μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων, μετά το χθεσινό EuroWorking Group, κάτι που σημαίνει ότι όντως πρακτικά είναι απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τις 7 Απριλίου, ωστόσο στόχος και της Αθήνας και όπως φαίνεται και των θεσμών είναι να προχωρήσουν οι συζητήσεις και το θέμα να κλείσει σε έκτακτο Eurogroup (όπως είπε και ο κ.Ντάισελμπλουμ) στις αρχές Μαΐου.

(Φωτογραφία: AP Images / Bundas Engler)

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών