Ντανιέλ Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει αποφασιστικά βήματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ντανιέλ Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει αποφασιστικά βήματα

21:44 | 14/3/17

Σειρά συναντήσεων έχει η επικεφαλής του Εναίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) με τα “κόκκινα” δάνεια να αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας

Διήμερο επισκέψεων στην Αθήνα πραγματοποιεί η επικεφαλής του Εναίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM),Ντανιέλ Νουί, η οποία έχει μια σειρά προγραμματισμένων επαφών στον τραπεζικό τομέα. Ηδη, η κυρία Νουί συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρα και με επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών. Άλλωστε, τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και ο SSM αποτελούν το δίδυμο της εποπτείας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Τα κόκκινα δάνεια, προφανώς και αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας μας και ο SSM, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση της πορείας των επισφαλών δανείων, καθώς και στην προσήλωση των τραπεζών στον στόχο αυτό. Παρά τη φιλολογία της εκτίναξης κατά επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων στο πρώτο δίμηνο του έτους, οι αρχές φαίνεται να διαπιστώνουν μια σχετική βελτίωση της κατάστασης. Χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια, όμως υπάρχει αισιοδοξία και αυτό, για πρώτη φορά, διατυπώνεται επισήμως.

Οι συναντήσεις της κυρίας Νουί θα συνεχισθούν την Τετάρτη. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, “η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια" υπογραμμίζοντας: «Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης. Τώρα, η μείζων πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί».

Φώτο: AP Photo/Michael Probst


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών