Σταθάκης: Δεν υπάρχει σκάνδαλο στον ΔΕΣΦΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σταθάκης: Δεν υπάρχει σκάνδαλο στον ΔΕΣΦΑ

17:14 | 8/3/17
stathakhs-den-yparxei-skandalo-ston-desfa

Αμφισβήτησε τα 2/3 των καταγγελιών κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ και χαρακτήρισε συνηθισμένη πρακτική την προαγωγή προ συνταξιοδότησης

Στήριξη στον επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ που κατηγορείται ότι χορήγησε στον εαυτό του «χρυσό εφάπαξ» παρέσχε από τη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν όσα λέγονται περί σκανδάλου.

«Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο» ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για τα «χρυσά golden boys» του ενεργειακού τομέα. Ο κ. Σταθάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι από τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ισχύουν τα 2/3 και υπογράμμισε ότι η προαγωγή προ της συνταξιοδότησης είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Δεν είναι ατόπημα η προαγωγή προ της συνταξιοδότησης» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως δεν παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις αμοιβές του προέδρου του ΔΕΣΦΑ παραπέμποντας για λεπτομέρειες στη συζήτηση του θέματος στη Βουλή, στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Σκρέκας. «Όλα τα νούμερα θα τα δείτε στη Βουλή όταν θα κατατεθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρόκειται για σκάνδαλο περιωπής

Στον αντίποδα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση. «Πόσο σύνηθες είναι να ανεβαίνει ο πρόεδρος δύο κλιμάκια και να παίρνει εφάπαξ τρεις μέρες;» διερωτήθηκε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ ότι μετέφερε 10 εκ. ευρώ της επιχείρησης σε ασφαλιστικό φορέα άλλων για να διασφαλίσει τα χρήματα των συνταξιούχων από τυχόν bail in (κούρεμα καταθέσεων).

Μάνος Χωριανόπουλος

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών