Τρεις παράδοξοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τρεις παράδοξοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

23:41 | 24/3/17
tris-paradoxi-paragontes-pou-epireazoun-ti-gonimotita

Ποιες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από υπογονιμότητα

 Οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί αρκετά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική και γυναικεία
γονιμότητα ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών έχουν προκύψει διάφοροι παράδοξοι παράγοντες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), ένα στα επτά ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, αλλά στο 10% των περιπτώσεων οι διαγνωστικές εξετάσεις έχουν φυσιολογικά αποτελέσματα, ενώ σε πολύ περισσότερα αποκαλύπτουν μικρές μόνο εκτροπές από το φυσιολογικό που δεν επαρκούν για να θεωρηθούν αιτία του προβλήματος.

Δείτε τρεις από τους παράδοξους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα...

1. Ατμοσφαιρική ρύπανση

Έρευνα σε περισσότερες από 36.000 γυναίκες που δημοσιεύτηκε το 2016 στο περιοδικό Human Reproduction κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσες ζούσαν σε απόσταση 200 μέτρων από μεγάλες λεωφόρους είχαν 11% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από υπογονιμότητα, συγκριτικά με όσες ζούσαν μακριά από κεντρικές οδικές αρτηρίες.

2. Η κακή στοματική υγιεινή 

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας έδειξε πως η φτωχή στοματική υγιεινή είναι βλαβερή για τη γονιμότητα. Ειδικοί σε συνέδριο γονιμότητας στη Σουηδία, δήλωσαν ότι γυναίκες με περιοδοντική νόσο χρειάζονται περισσότερο από 7 μήνες να συλλάβουν σε σύγκριση με τους 5 μήνες που απαιτούνται συνήθως.

3. Άρση μεγάλου βάρους

Σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι και οι γυναίκες οι οποίες σηκώνουν βάρος στη διάρκεια της εργασίας τους, παράγουν κατά 14% μειωμένο αριθμό ωαρίων. Αντίστοιχα, το 2015 μια άλλη μελέτη είχε δείξει ότι οι νοσηλεύτριες που σήκωναν βάρος πάνω από 15 φορές την ημέρα είχαν 34% μεγαλύτερη συχνότητα ακανόνιστων έμμηνων κύκλων και χρειάζονταν κατά μέσο όρο 43% περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες, συγκριτικά με όσες δεν σήκωναν ποτέ βάρος στη δουλειά τους. Φαίνεται πως η άρση βάρους ασκεί μεγάλες πιέσεις στο σώμα, οι οποίες με κάποιο τρόπο διαταράσσουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού και έτσι την έμμηνο ρύση και την αναπαραγωγική ικανότητα.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών