Ωρολογιακή βόμβα το λιμάνι του Κατακόλου (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ωρολογιακή βόμβα το λιμάνι του Κατακόλου (video)

10:13 | 31/3/17
wrologiakh-bomba-to-limani-tou-katakolou-binteo

Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή

Σε βραδυφλεγή βόμβα, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί και να τιναχθεί στο αέρα,
έχει μετατραπεί το λιμάνι του Κατακόλου , ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας σε ότι αφορά το χρυσοφόρο κομμάτι της κρουαζιέρας .

Αιτία του επαπειλούμενου κακού, οι μεγάλες ποσότητες μεθανίου που καθημερινά απελευθερώνονται και οι οποίες ακόμα και από ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αναφλεγούν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αλλά και υποδομές

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι, πως εδώ και δέκα χρόνια επιστήμονες του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το κίνδυνο που υπάρχει αλλά δεν έχει ευαισθητοποιηθεί κανείς.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr o καθηγητής Γεωλογία του πανεπιστημίου Πατρών Αβρααμ Ζεληλίδης αποκάλυψε πως ακόμα και ένας αδαείς εάν επισκεφθεί το λιμάνι του Κατακόλου θα καταλάβει γιατί η θάλασσα βράζει  και θα αντιληφθεί πολύ εύκολα πως βγαίνει το μεθάνιο στην επιφάνεια.

Ο κίνδυνος να τιναχθεί το λιμάνι του Κατακόλου στον αέρα και να θρηνήσουμε ακόμα και ανθρώπινες ζωές δεν είναι θεωρητικός συμπλήρωσε ο κ. Ζεληλίδης τονίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει είτε από δόλια ενέργεια είτε ακόμα και από ένα τυχαίο γεγονός.

Για τους κινδύνους που υπάρχουν έχει ενημερωθεί και το Λιμενικό Ταμείο του Κατακόλου αλλά κανένας δεν πράττει τίποτα, ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις του τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας , οι ποσότητες  μεθανίου που εκλύονται είναι τεράστιες και γι’ αυτό ακριβώς επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων και η πραγματοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών.

«Μιλάμε για απίστευτες ποσότητες, δεν μιλάμε για μια φουσκάλα μεθανίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζελλιλίοδης για να προσθέσει , πως «οι σταθμοί του πανεπιστημίου έχουν μετρήσεις από τις οποίες προκύπτουν διαρροές και εγκλωβισμός τεραστίων ποσοτήτων μεθανίου στον πυθμένα  της θάλασσας, ακόμα και μέσα στο λιμάνι, γεγονός που σημαίνει. πως αυτό έχει μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα. Παρόλα αυτά δεν συγκινείται κανένας τουλάχιστον για να προστατευθεί το λιμάνι».



Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών