Κικίλιας: 'Βολικός για τα ξένα συμφέροντα ο Τσίπρας' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κικίλιας: 'Βολικός για τα ξένα συμφέροντα ο Τσίπρας'

14:48 | 26/4/17

Η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, τόνισε, χαρακτηρίζοντας παραμύθια του πρωθυπουργού την έξοδο από τα μνημόνια. Τι είπε για συνάντηση με Καραμανλή, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας «βολικό για τα ξένα συμφέροντα» τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε «έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τι και αν από το “Go Back κ. Μέρκελ” έγινε χτες “η ανοιχτόμυαλη ηγέτις” ή από το “όσοι δεν είναι καλά στη ψυχή τους δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης” που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε “ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική κυβέρνηση”».

Ο Βασίλης Κικίλιας σ’ αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε παραμύθι την έξοδο από τα μνημόνια λέγοντας ότι «ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δε θα γίνουμε συνένοχοι. Δε ψηφίζουμε μέτρα δε ψηφίζουμε αντίμετρα. Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα. Αλλά ο κ. Τσίπρας έφτιαξε το νέο μεγάλο παραμύθι, που πρέπει να μασήσουν οι Έλληνες. Θα μας βγάλει από τα Μνημόνια. Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; Λέει ψέματα!»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι «το πλεόνασμα Τσίπρα του 2016 είναι υπεφορολόγηση, κατασχέσεις και το κράτος που δεν πληρώνει αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες, αλλά πάει στην οικοδόμηση κομματικού κράτους», ενώ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού έκανε λόγο για «γραφικότητα», «αλαζονεία», «έπαρση» και «αυταρέσκεια» και «αλχημείες».

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι για να «γυρίσει σελίδα η Ελλάδα» με βάση την πρόταση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη «ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Για τις σχέσεις Εκκλησίας κράτους και τη συνταγματική αναθεώρηση

Σε ότι αφορά τις χθεσινές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους κατά την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι «η στάση της ΝΔ είναι καθαρή, έντιμη και ειλικρινής». Ερωτηθείς από το News247 σχετικά με τον αν παραμένει ενεργή η πρόταση του κ. Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα (ύστερα από τις χτεσινές αναφορές για μη συναίνεση στο ζήτημα των σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος) για από κοινού ψήφιση των προς αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος ώστε η πλειοψηφία της επόμενης βουλής να αποφασίσει τι θα αλλάξει και προς ποια κατεύθυνση ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι «Η συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούσε να είναι πεδίο σύγκλισης. Ο κ. Τσίπρας το πέταξε στα σκουπίδια. Είναι ενδιαφέρον να αντιστραφεί η ερώτηση στον κ. Τσίπρα» τον οποίο χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» προσθέτοντας παράλληλα ότι ο «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει τίποτα πίσω από όσα έχει πει».

Σε ότι αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Καραμανλή ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την προσωπική πολιτική επαφή που θέλει να έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με τους πρώην πρωθυπουργούς.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών