Βίτσας: Δε θα είναι προς όφελος της Τουρκίας να επιδείξει 'εθνική μαγκιά' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βίτσας: Δε θα είναι προς όφελος της Τουρκίας να επιδείξει 'εθνική μαγκιά'

13:46 | 18/4/17

"Η Τουρκία κόβει κάθε σχέση με την Ευρώπη", σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. "Δεν έχουμε λόγους να αναμειχθούμε στο εσωτερικό της", τόνισε

Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι προς όφελος της Τουρκίας αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή αν η Άγκυρα δείξει «εθνική μαγκιά» λέγοντας ότι κόβει τις σχέσεις της με την Ευρώπη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τη σκέψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ένταξη της Τοσυρκίας στην ΕΕ.

"Κάνει λάθος όποιος βάζει θέματα μεγαλιοδεατικά για να κερδίσει", είπε ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τονίζοντας παράλληλα ότι "δεν έχουμε λόγους να αναμειχθούμε στο εσωτερικό της ".

"Η δική μας στρατηγική ορίζεται με τρεις λέξεις: νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα", είπε και συμπλήρωσε πως "από εκεί και πέρα η λογική ενός κυνηγητού εξοπλισμών κατά τη γνώμη μου δε βγάζει πουθενά ίσα ίσα επιβαρύνει το όλο κλίμα αλλά δεν υπάρχει και υποχωρητικότητα".

"Οι δυνατότητες σου έχουν να κάνουν και πως διατάσσεις συνολικά τις δυνάμεις σου και πως διαμορφώνεις τα οπλικά σου συστήματα με στοχευμένες αγορές και όχι κούρσα εξοπλισμών", υπογράμμισε, σημειώνοντας πως "το κυριότερο είναι το διπλωματικό πεδίο".
Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018   
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018, σημειώνοντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια θα ψηφιστούν μαζί στη Βουλή και ενώ θα έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Όπως είπε ότι «η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης -κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο-, οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη».

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι πακέτο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας για την αξιολόγηση. Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στη Βουλή θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα μαζί ενώ δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα χρηματοδοτήσει με δανεισμό 3 δισ. ευρώ πρόγραμμα για την ανεργία είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση της ανεργίας, αλλά προσέθεσε ότι την ώρα που βγαίνεις από προγράμματα δεν είναι ανάγκη να φορτωθείς και άλλες δεσμεύσεις.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών