Σκληρό μήνυμα για Σόιμπλε στο παρά ένα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σκληρό μήνυμα για Σόιμπλε στο παρά ένα

15:16 | 14/6/17

Με δήλωση στο ΑΠΕ , αξιωματούχος της κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται προειδοποιεί ότι αν δεν αλλάξει η γερμανική στάση, τότε η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς αναφορά στο χρέος στη συνεδρίαση του Eurogroup και θα οδηγήσει σε έκτακτη σύνοδο κορυφής

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο «παρά ένα» του Eurogroup, ανοίγοντας νέα μέτωπα με τον υπουργό Οικονομικών του Βερολίνου Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και προαναγγέλλοντας για άλλη μία φορά ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει την υπόθεση της συμφωνίας σε έκτακτη σύνοδο ηγετών της ευρωζώνης.

 Οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες μέσω τηλεγραφήματος του ΑΠΕ : Αξιωματούχος της κυβέρνησης που βρίσκεται «κοντά στην διαπραγμάτευση»,όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων,εμφανίζεται να δηλώνει : «Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την «καυτή πατάτα» θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ».

Είχε προηγηθεί δήλωση ου κυβερνητικού εκπροσώπου  Δημ Τζανακόπουλου, χθες το βράδυ στο Ραδιόφωνο 24/7, ιδιαίτερα επικριτική για τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος προηγουμένως είχε φτάσει να επιπλήξει τον κ. Τσίπρα με το επιχείρημα ότι ...τηλεφωνεί συχνά στην καγκελάριο Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών