Επιφυλάξεις των αρμόδιων φορέων στο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιφυλάξεις των αρμόδιων φορέων στο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

23:36 | 25/7/17

Όχι από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο "ξεχωριστό ψηφοδέλτιο" - Οι ερευνητές ζήτησαν μεγαλύτερη συμμετοχή και οι Πρυτάνεις των ΤΕΙ δυνατότητα διεξαγωγής διδακτορικών και από τα ΤΕΙ

Σειρά επιφυλάξεων αλλά σε εποικοδομητικούς τόνους εξέφρασαν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι αρμόδιοι φορείς κατά την επεξεργασία του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ επιτρέποντας στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να εκφράσει την ικανοποίησή του για το χαμήλωμα των τόνων.

Η Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Βενετσάνα Κυριαζοπούλου τάχθηκε κατά της υπερψήφισης αντιπρυτάνεων σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τους πρυτάνεις προεξοφλώντας ότι αυτό το «σχήμα» δεν θα λειτουργήσει. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της διάκρισης των διοικητικών οργάνων ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από την πλευρά της Συνόδου Πρυτάνεων των ΤΕΙ ο Στ. Βελισσαρίου επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής διδακτορικών από τα ΤΕΙ αλλά και στην εξίσωση των οργάνων διοίκησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εξέφρασε, πάντως, την ικανοποίησή του για τα διετή προγράμματα σπουδών για απόφοιτους επαγγελματικών λυκείων ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η φοίτηση δεν θα πρέπει να γίνει τετραετής.

Ενστάσεις για την συνδιοργάνωση μεταπτυχιακών μεταξύ ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων εξέφρασε η εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, Μαρία Κωνσταντοπούλου και μίλησε για αποθάρρυνση των ερευνητών από την υλοποίηση έργων. Την αντίθεση του στην «υπερνομοθέτηση» εξέφρασε ο εκπρόσωπος της συνόδου Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων, Γιάννης Ιωαννίδης.

Εκ μέρους της ΠΟΣΔΕΠ ο Στ. Ευσταθόπουλος εξέφρασε ενστάσεις στις διατάξεις για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και διαμαρτυρήθηκε για την ψήφιση του νομοσχεδίου στο μέσο του θέρους. Τάχθηκε επίσης κατά της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του υπουργού Παιδείας στην ίδρυση ή κατάργηση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Και ο κ. Ευσταθόπουλος τοποθετήθηκε κατά του ξεχωριστού ψηφοδελτίου στην εκλογή αντιπρυτάνεων.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών